zaterdag 7 november 2015

Metamorfose

Al een tijdje wilde ik graag weer eens naar de kapper. En eigenlijk wilde ik heel graag mijn lange bos haar kwijt. Elke morgen die klitten uitborstelen, wat een narigheid. Haren wassen, en helemaal met koud water!, nee, dat kan makkelijker.
Maar goed, er waren wat factoren die zorgden dat het even geduurd heeft voordat ik een afspraak kon maken bij de kapper. Vandaag was het dan zover.
Voordat ze de schaar erin zette vroeg ze: Weet je het zeker? Ha, ja, nou en of! En zo onderging ik een metamorfose. Het was meer dan 10 jaar geleden dat ik het zo kort had. Voordat Thijs geboren was en we de opnames hadden voor "Een goed begin". Logisch dus dat Thijs het helemaal niets vindt. Hij weet niet beter dan dat ik lang haar heb. Dat wordt nog even wennen. Hij vroeg al aan mij of ik het zo snel mogelijk weer wilde laten groeien. Helaas, dat denk ik niet. Althans, het zal wel groeien, maar het gaat er met net zo'n vaart weer af. Ach, ook dat zal wel weer wennen.
Ook Ellen was heel stellig. Ze zei: Ik vind het echt niet mooi!
Arjan schoot heel hard in de lach toen hij mij zag. Verder heeft hij zich er niet over uitgelaten.
En Ard? Die zei opgelucht: Ik dacht dat je het nog korter zou doen... Dat viel dus mee.



Ik ben blij dat ik het gedurfd heb. Heerlijk, niet meer dat gewicht aan m'n hoofd. En heerlijk om eens iets heel anders te doen dan anders. Pept je zelfvertrouwen lekker op.


Vanmorgen heeft het hier gehoosd! We zitten wel echt in de regentijd, inmiddels. Omdat de rooi naast ons huis nu helemaal leeg en kaal is, konden we goed zien hoe het water van de heuvels achter ons huis ernaartoe stroomt. Wow, dat gaat met een stroom! Het regende dan ook wel heel hard. Pas hebben ze het hek van Blue Bay vernieuwd. Er loopt een rooster door de rooi. Het water spoelde zo hard dat er allemaal bladeren en takken meekwamen. Die bleven hangen achter het rooster. Ik hoop maar dat ze dat gauw een keer gaan schoonmaken, anders hebben we bij een volgende stortbui wel een probleem.
De rooi liep voor ons huis al gauw halfvol. Nu vieren daar de kikkers hun feestje. En morgen doen de leguanen waarschijnlijk gezellig mee.
Even goed scheen vanmiddag weer de zon en kreeg ik alsnog mijn was droog. Heel fijn, want er was nogal wat water onder de ramen door gekomen, dan leggen we handdoeken in de vensterbank. Zo had ik er een heel stapeltje kletsnat. Mocht het nu vannacht of morgen weer gaan regenen, dan zijn ze nu in elk geval eerst schoon en, vooral belangrijk: droog.
Door de regen, niet alleen vanmorgen, maar al een anderhalve week regent het regelmatig, springen de nieuwe groene blaadjes uit de bomen. Alles wordt in rap tempo fris groen.
We hebben dit weekend gasten van Bonaire. Een van hen denkt dat het hier veel groener is dan op Bonaire. Hij kan haast niet geloven dat dit van de laatste week is. Overigens was op de radar te zien dat het op Aruba en Bonaire gewoon droog is gebleven, vandaag. Een smalle band met buien trok precies over Curaçao... Jammer voor onze buur-eilanden, want ook daar konden ze wel wat water gebruiken.

1 opmerking:

Ingrid zei

Pittig koppie....heel erg leuk hoor!