maandag 18 augustus 2014

Meisje van dertien...

Vandaag hebben we dan eindelijk Ellen haar verjaardag gevierd! Ellen was er zelf al heel vroeg uit. Om 5 uur had ze haar wekker gezet, dan kon ze eerst rustig douchen, aankleden en zo meer. Theo gaat er ook altijd zo vroeg uit als hij moet werken, dus huize Vreugdenhil was al op tijd uit de veren.
Ellen was super-blij met haar cadeaus. Het is ook nooit moeilijk om voor haar iets leuks te kiezen. Het knutselgehalte was dan ook weer hoog: een grote doos looms (met dank aan tante Katinka),



 een doos "hip haken" (Thijs las het en zei: O, hip hakken?? ) een blok met sjablonen om haar en make-up te maken op papier (mams had in april in Nederland geshopt...) een set haar elastieken en een frummel voor friemelaars. zo'n soort armband waarmee je kunt draaien enzo. Ik zal hem nog wel eens op de foto zetten. Speciaal uitgeprobeerd door ADHD-ers, voordat hij voor het grote publiek op de markt kwam.



Onderweg naar school heeft ze gebeld met Dolfijn.fm. Iedere dag hebben ze de "go-to-school-request" waarbij kinderen hun favoriete liedje kunnen aanvragen. Tussen kwart voor 7 en 7 uur. Dus als ze allemaal onderweg naar school zijn. Ellen belde tegen kwart voor 7 en had gelijk Kasper Kooij aan de lijn. Ze vertelde dat ze jarig was, welk liedje ze wilde horen en verder vroeg hij haar van alles. Eerst werden er nog wat andere liedjes gedraaid maar om 5 voor 7 bleek dat ze Ellen haar gesprekje opgenomen hadden en hoorden we haar op de radio. En wij niet alleen, de rest van de school ook, zei Ellen vanmiddag. Ze was zo trots dat het gelukt was! Een hoogtepuntje...
Natuurlijk was er ook het feest van de "vrije kleding". Daar hadden we gister al discussies over. Wat er wel kan en wat niet. Spaghettibandjes mag zeker niet. Ze had een jurkje uit de kast getrokken die ze van iemand anders gekregen heeft en die ze nog nooit aangehad had. Nu paste het, maar ik vond het te bloot. Had ze bedacht dat ze er een T-shirt onder aan kon doen en een legging. Ook haar kapsel was een belangrijk onderdeel van aandacht. Zo langzamerhand kan ze zelf er best iets moois van maken... Tja, als je alleen maar broers hebt moet je het zelf wel doen!
op de parkeerplaats bij school

Vanmiddag mocht haar grootste vriend, Sam, mee ter verhoging van de feestvreugde. Hij past zich moeiteloos aan aan Ellen haar bezigheden. Armbandjes maken, bijvoorbeeld. Samen zijn ze naar de baai geweest, met elastiekjes. Maar ze hebben daar ook gezwommen, althans, de handdoeken waren nat.

Thijs was bij Kiet vandaag. Hij vond het vreselijk, was bang dat hij van alles zou missen. Bijvoorbeeld de pizza van vanavond. Maar ik heb hem beloofd dat hij morgenmiddag nog eentje krijgt, als we uit school zijn.
Ard moest plotseling nog een training verzorgen tussen 6 en 9, vanavond. Daar had hij Theo ook bij nodig. Zodoende zaten Ellen en Sam, Arjan en ik met z'n vieren aan tafel, genietend van onze pizza's. Best relaxed, eigenlijk.

Nou ja, en voor je het weet is de dag weer voorbij! Al volgen er nog wat verrassingen, deze week. Woensdag naar tante Erna, bijvoorbeeld. Die heeft nog iets voor Ellen... ssstttt....
Zaterdag feest, als ik ook jarig ben. En dan in september nog haar party met vriendinnen en vrienden. Voor deze keer, omdat het voor het laatst op de basisschool is, mag ze wat meer kinderen uitnodigen en gaan we lekker naar het strandje bij Boka Sami.

1 opmerking:

Stijnie Slot zei

Ha Ellen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik heb gelezen dat je een superleuke verjaardag hebt gehad en dat er nog een knalfeest komt!
Veel plezier en een heel goed jaar!