donderdag 24 december 2015

De omgekeerde wereld

Tot verbijstering van Theo en Ellen ging ik vandaag mee naar de vlakte van Hato en Ard niet. De omgekeerde wereld. Ard bleef thuis om de ham voor morgen klaar te maken en andere huishoudelijke noodzakelijkheden te verzorgen. En ik ging mee met Kim, van Uniek Curaçao. Verder ging Bob mee, met zijn ouders en vriend/collega Steven, Theo en Jacolien, Ellen en nog een nichtje van Kim. Een gemêleerd gezelschap van Curaçaoënaars en Nederlanders. Erg gezellig.

Bij het vliegveld gingen we de vlakte op. Gelukkig in een stevige Pick-Up. Kennelijk is er de afgelopen dagen toch wel veel regen gevallen, want er lag veel water op de vlakte. Kim reed er netjes langs, dat hebben wij wel eens anders meegemaakt...

We hebben een grot beklommen, een steenman gebouwd, houtjesbaai aangedaan. Ellen heeft daar een paal gescoord met wat kleinere houtjes om een richtingwijzer te maken.


Verder hebben we bij Ascencion schildpadden bekeken vanuit de hoogte. Shimaruku's geplukt en gegeten.




En gelunched bij Dokterstuin. Heerlijk kabritu stobá gegeten, net als Theo. Ellen en Jacolien hadden karni stobá. Heel Curaçaos!

Als laatste gingen we naar de 'Jacuzzi' waar de zee omhoog komt door een gat in het koraal. Een grappig fenomeen om te zien. Natuurlijk moesten Theo en Ellen (en Liza) dat gat even van dichtbij bekijken, waarna ze drijfnat waren.



Toen we thuis kwamen, rood van het Hatozand en van de zon, rook het verrukkelijk naar de 'ham di Pasku'. Wat zal hij heerlijk smaken, morgen!


Geen opmerkingen: