zondag 25 augustus 2013

... niet staat in de kring der spotters....

Vandaag samengevat in drie punten: 1. hebben we ons 'geestelijk voer' gekregen van Afinus de Vries in twee mooie diensten, 2. zijn we 'lichamelijk gevoed' door Herman en Anja en 3. stonden we op de porch van hun huis op Grote Berg in de 'kring der spotters.....'

Vandaag stond Ps 133 centraal en de kids hebben
laten zien dat het inderdaad heel lieflijk en goed kan zijn als broertjes en zusjes 'samenwonen' in eensgezindheid, samen spelletjes gedaan, de honden geknuffeld en het huis verkend...
Af en toe ging het er niet helemaal broederlijk aan toe, maar de meeste tijd was het echt gezellig samen spelen en delen! In de kerk viel de stroom weer deels weg maar dankzij de ervaring die we nu hebben opgebouwd, was in notime een noodoplossing gebouwd en konden we verder met de dienst. Na de dienst en koffie zijn we naar Herman en Anja gereden om daar nog feest te vieren.

Ard (ik dus...) had het fototoestel mee,een dagje op de porch bij de Boertjes is een spottersparadijs... al het landend verkeer van Hato komt vlak over het huis en is een dankbare prooi voor de lens... Ik heb me wel vermaakt dus!











 

Maar we hebben ook gezellig bijgekletst en de zondag in alle rust en gemoedelijkheid doorgebracht. Zo'n dag is dan ook zo weer voorbij en voor je het weet rij je weer richting de Arowakenweg voor de middag-leerdienst. We hebben weer verder de puntjes op de I gezet in het gesprek met elkaar over de themapsalm en daar zal vast wel meer over volgen deze week... maandag weer kerkenraad en woensdag gemeentegesprek over de toekomst, richting en visie van de gemeente. 





Vanavond is er nog een groot gospelconcert op het Brionplein, een gratis gêste van de organisatie van het Curacao NorthSea Jazz festival. Israel Houghton komt optreden, toch wel een gospel-grootheid. Ik denk dat ik zijn vliegtuig vanmiddag nog heb gespot. Deze jongens worden met privéjets ingevlogen deze dagen. Net als as donderdag Toto, Prince en andere 'muziekgrootheden' hier aan zullen komen. Ik ga er vanuit dat Israel Houghton vanavond toch vooral naar boven zal wijzen en op deze zondag de echte grootheid centraal zal zetten..... Vorig jaar hebben we een concert gehad van Kirk Franklin.... dat was super.... het zal me benieuwen hoe we vanavond thuis komen!



Toetje van de dag: de nieuwe NH90 helikopter komt overvliegen, hij staat aan boord van het nieuwe stationsschip, de zm ms Amsterdam die morgen aan zal komen met saluutschoten en ceremonieel. De heli is vast het laatste stukje vooruitgevlogen en draaide nog even bij ondergaande zon een rondje om Blue Bay. 


Geen opmerkingen: