maandag 19 augustus 2013

Ellen 12 jaar!!

Dat was natuurlijk gisteren al. Maar toen hadden we zo'n leuke, drukke dag dat er van een blog niks meer gekomen was.
Gistermorgen was dan eindelijk voor Ellen het moment aangebroken dat ze haar mobiel kreeg. Wat een feest! Blijkt ook dat ze echt een kind van deze tijd is. Waar ik verwachtte dat ze de hulp van haar grote broers nodig zou hebben om haar mobiel een beetje te installeren enzo.... was dat helemaal niet nodig. Ze kon het prima zelf. Kwam wel 's avonds tot de ontdekking dat door al het uitproberen haar beltegoed met meer dan de helft was verdwenen. Hé, ik heb wel internet....
Theo en Arjan waarschuwden haar al: pas op, dat kost geld. Maar ja, sommige dingen moet je eerst zelf ervaren.
Zegt ze: ik kan er niet mee bellen, alleen berichtjes sturen.
Dat leek me sterk, een mobiel is toch in de eerste plaats om mee te bellen. Voor de meeste mensen dan. Dus er waren wel wat dingetjes die iets meer onderzoek vergden. Uiteindelijk zijn we er uit gekomen. Als je op het groene telefoontje drukt, dan kun je bellen...
Verder heeft Ellen een leuk, knalroze t-shirt gekregen met I <3 Curaçao. Die mocht ze vandaag aan naar school. Want als je jarig bent mag je in vrije kleding.
En een nieuwe schooltas, die ook vandaag ingewijd is. Hopelijk doet ze hier wat langer mee dan met de vorige. Daarbij ook nog een nieuwe etui.


Bij ons in de kerk is het de gewoonte dat er vermeld wordt in de dienst wie er jarig waren/zijn. Daarvoor wordt dan ook gedankt. Zo ook gister. Waarna de voorganger voorstelde, omdat Ellen precies op zondag jarig was, zullen we zingen? Ellen mocht op haar stoel gaan staan en met de hele kerk hebben we haar toegezongen. Daar geniet ze dan ook volop van.
Gelukkig had ik cake gebakken. Zodat het wel duidelijk was dat het feest was!

Na de kerkdienst gingen er een stel vriendinnen mee naar huis en Bartjan, Willemien en de kinderen. En Herman en Anja kwamen nog met hun logé. Zodat we een gezellige drukte hadden. Met z'n allen hebben we een grote pan soep leeggegeten, broodjes knakworst erbij, aardappelsalade. Mmmm.

En 's middags lekker naar de baai. Aangezien Mathilde, Etty en Nora er ook waren, gingen zelfs Theo en Arjan mee. Wat kunnen ze zich heerlijk met elkaar vermaken. We hebben ze de hele middag niet weer gezien.

's Avonds kwam er nog visite, meer voor mijn verjaardag. Zodat we ook nog een gezellige avond hadden.

Vandaag had Ellen nog een soort verlengde verjaardag: trakteren op school, vrije kleding. Lekker een dagje in de belangstelling, even anders dan anders.
Thijs was vrij. Die had bedacht dat hij wel kon gaan hardlopen. Vertelde hij vanmiddag: ik heb 2 uur hardgelopen.
Dat vond ik wel heel geweldig... Bleek dat hij naar de baai was geweest, bij de kidsclub. Aangezien ze hem daar allemaal kennen, waren ze heel verrast. Thijs, wat doe jij hier. Nu. Moet je niet op school zijn??
Grappig hoor, zo werkt de sociale controle!
en wat doe je dan? Dan leg je even een briefje neer waar je naartoe bent (beetje dyslectisch, dat wel)

Dus hij had zich wel vermaakt en niet de hele ochtend op de laptop gezeten. Wat een voordeel dat we hier op het park wonen en hij niet verplicht binnen moet zitten als paps en mams weg zijn.

Ik had vanmorgen voor het eerst in ruim 3 maanden dat er een mevrouw (in het engels) vertelde dat ze niet tegen bloedprikken kon. Dat ze wel eens flauw viel.
Wij hebben geen bank voor zulke akkefietjes. Gelukkig was het niet druk. Zodat ik mijn collega's van de orthopeed vroeg of we even gebruik mochten maken van hun kamertje, daar staat wel een bank. Ze vonden het prima. De mevrouw was erg content dat ik het zo opgelost had.

En zo zijn we de nieuwe werkweek weer ingerold.

Geen opmerkingen: