zaterdag 31 augustus 2013

Vlot!!

Vanmiddag Ellen haar feestje gevierd. Een groot succes. Eerst even wat drinken, gezien het tijdstip (één uur beginnen) maar bladerdeeghapjes gemaakt met cocktailworstjes. Hier is het gebruikelijk dat je, als je op een feestje komt, gelijk je cadeautje geeft. Dat dan niet meteen opengemaakt mag worden, want dat moet je na het feestje doen. Ellen kon niet zo lang wachten, die gluurde meteen in de enveloppen en werd meteen heel blij. Ze had aan haar vriendjes en vriendinnetjes doorgegeven dat ze graag geld wilde. Dus dat kreeg ze.
Zegt ze vanavond: "Zie je wel, ik kan heel goed sparen, weet u wat leuk is bij de Top-1-toys?"
Haha, sparen??


Wij waren om kwart voor één bij Piscadera-baai. Daar is een klein strandje, openbaar, en daarnaast zit Sam met zijn koffietent. Sam heeft een poos bij Blue Bay gewerkt, vandaar dat we hem goed kennen. Uiteindelijk is hij een poosje geleden voor zichzelf begonnen. Nu had Ard een leuke combi bedacht. Vlotbouwen op het strand en daarna een frietje eten bij Sam. Iedereen blij.

 
Ard en Arjan gingen gelijk aan de gang om in elk geval het frame goed in elkaar te knutselen. Dat was klaar voordat de kinderen er waren. Konden ze helpen met sjouwen en daarna de tonnen op het frame leggen. Alles goed strak vastmaken... en gaan met die banaan.


Ard had een oude schatkaart gemaakt, verdeeld in vieren. Eerst werd er naar de overkant gevaren. Daarna een heel eind naar links, tot bijna bij het Hilton (voor de bekenden...) Alwaar Arjan zat met het derde deel van de schatkaart. Die is wel in voor zo'n uitdaging...
Dit deel varen was best pittig, ze waren bijna een half uur aan het peddelen. Ellen heeft dan ook de blaren in de handen.
Uiteindelijk met de wind en de stroming mee, weer terug naar het strandje. Met een harde knal tegen de rotsen schoot een ton los. Precies op tijd.

 
En toen op zoek naar het laatste deel van de schatkaart. Thijs was de meest fanatieke. Op het vlot doet hij voor spek en bonen mee, maar als het op schatzoeken aan komt kun je hem er best bij hebben. Met alle vier de stukken bij elkaar viel het nog niet mee om te bepalen waar de schat moest liggen. Die lag er dan ook nog niet, daarmee was Arjan weer op weg: naar de steiger van Pirate Bay. Daar mochten ze heen zwemmen en terug lopen.

 
Alle kinderen deden enthousiast mee. We zeiden vanavond nog tegen elkaar: het was niet te merken dat dit een groepje LOM-kinderen was. Oftewel, een geslaagde middag!
Toen nog lekker friet eten met een frikandel... Waren we mooi om 5 uur klaar ( en de laatste werd om kwart voor 6 opgehaald ).


Thijs had nog een verzoeknummer: dit wilde hij ook voor zijn feestje, duurt nog even gelukkig! Met de delen van de schatkaart onder water, zodat je ze op moet duiken. Ook een echte sleutel. En de schatkist aan de overkant.


wat een leuke middag met elkaar!

Ellen met haar allerbeste vriend SamGeen opmerkingen: