zaterdag 24 oktober 2015

Voldaan

Ziezo, wat een heerlijk gevoel! Vandaag heb ik, min of meer samen met Thijs, zijn kamer opgeruimd en schoongemaakt. Het was dan ook wel meer dan nodig. Alleen ontbreekt me vaak de tijd. Vandaag dacht ik dat het een mooie gelegenheid was. Thijs was dat niet geheel met me eens. Ard en Arjan zitten op Klein Curaçao voor de schildpadden. Ellen was naar de Zeeverkenners (die had ik eerst nog naar Brakkeput gebracht, samen met 2 vriendinnen). Gelukkig kon een andere moeder ze weer ophalen. En zo wierpen we ons op die slaapkamer. Thijs heeft zijn lego zo verdeeld over de bakken die we ervoor hebben dat het tenminste opgeruimd lijkt. Hij speelt er helaas nooit meer mee...
En ik heb de kasten helemaal leeg gehaald. Je snapt werkelijk niet hoe het kan, maar de muizenkeutels liggen tot boven in de kast! Het zijn dus flinke klimmers... het blijft een strijd om ze de baas te blijven. Wie heeft er nog een goeie tip? Want deze lust in elk geval geen pindakaas. De muizenval met pindakaas staat al een dag of 2 in de berging en alles zit er nog op. Ik mag dat ding ook wel eens goed schoonmaken, want anders lopen binnenkort de mieren feest te vieren. Al dat ongedierte, ik heb er schoon genoeg van.
We kwamen nog wat broeken tegen die ooit van Arjan waren, en zelfs nog erfenisjes van Theo. Blijkt dat Thijs daar al in kan. Maat 146, het is een mager scharminkel, maar de lengte heeft-ie dus wel, onze Thijs. Ook nog een leuk T-shirt met de opdruk: als judo gemakkelijk was zou het wel voetbal heten.
hoe hou je het evenwicht?


Thijs trok hem gelijk aan, vanmiddag. Die humor kan hij wel waarderen. Ellen protesteerde, toen ze het gelezen had. Die wenst geen negativiteit over voetbal te horen. Haha.
Na de lego heeft Thijs de doos met Donald Duckjes geordend. Niet dat het erg lang zal duren, deze netheid, maar voor dit moment is het toch prettig om naar te kijken.
Ondertussen vonden we nog spelletjes waarvan we even moesten proberen of alles compleet was...


hoe leg je ze zo dat er een T gevormd wordt, of een huisje...
Ellen heeft haar Spaanse stad afgemaakt. Eigenlijk moest ze het samen doen met Qiony, maar omdat het lastig afspreken was, zei ik dat ze er zelf maar flink mee aan de gang moest gaan. Dat had ze van de week al gedaan en vanmiddag heeft ze het afgemaakt. Heel creatief!
Qiony gaat nu het verhaal erbij maken in het Spaans. Hebben ze er toch allebei aan gewerkt...


alle lego is vastgeplakt met Arjan zijn pistoollijm, zoals Ellen zegt...

Omdat we natuurlijk wel het één en ander konden wegbergen, bedacht ik dat we nog even naar de Centrum zouden gaan om dozen te halen. In de hoop dat die er nog waren. Konden we gelijk een lekker toetje halen. We vonden dat we dat wel verdiend hadden, na zo'n dag hard werken.
Alleen jammer dat ik de lange ladder niet kon vinden, nu staan die dozen nog een beetje in de weg.
Als laatste nummer moesten we nog zuigen en dweilen. Als je hele huis gelijkvloers is, dan doe je dat in één keer. Dus dan ben je wel even bezig. Het zijn heel wat vierkante metertjes. Maar we hebben het eerlijk verdeeld. Ik ging stofzuigen, Thijs ging dweilen (voor het eerst, ja je moet wat als je grote broer weg is...) en Ellen ging pannenkoeken bakken (ook voor het eerst). Dus misschien zijn alle hoekjes niet zo goed schoon als anders en waren sommige pannenkoeken een beetje vreemd gevormd, maar Ellen en Thijs hebben geweldig hun best gedaan! Zo was dat lekkere tricolore ijs erg verdiend...

Dus toen ik Thijs zat voor te lezen bij het naar bed gaan, voelde ik me zeer voldaan!

Geen opmerkingen: