woensdag 19 augustus 2015

Hieperdepiep, verjaardag van Ellen!

De dagen vliegen voorbij, nu het nieuwe schooljaar weer begonnen is. Weinig tijd ’s avonds om te schrijven.
Gister vierden we Ellen haar verjaardag. 14 jaar geleden dat ze geboren werd als een piepklein meisje, nog geen 6 pond. En kijk nu eens: een spontane, vrolijke meid, die al bijna net zo groot is als haar moeder.
Voor de vijfde keer vierde ze haar verjaardag op de Dividivischool. Dus nog een keer trakteren en de klassen bij langs. Leuke cadeautjes krijgen van de juffen, want dat hoort er bij, hier. En natuurlijk in ‘vrije kleding’, dan is het wel echt feest.
Ze was erg blij met de mooie haarklem, die ze van ons kreeg, een schetsboek om kleding te tekenen, ponsjes voor kaarten en een hand van plexiglas, waar ze haar armbanden en andere sieraden aan kan hangen.
Natuurlijk moest er wel huiswerk gemaakt worden, tenslotte was het een gewone schooldag. Maar gelukkig hadden we ook genoeg tijd om ’s middags een bakkie koffie te drinken met elkaar en een lekker stukje cake te eten.
Ellen had stamppot andijvie uitgekozen om te eten. Tot ergernis van Thijs, maar omdat het een feestdag was, had ik voor Thijs sla gemaakt. Hij eet voor zijn plezier een hele schaal sla met komkommer leeg. Als hij maar geen aardappels hoeft te eten…
Nu, wij hebben heerlijk gegeten van de andijvie. Met worst, want die had Esther meegenomen uit Nederland. Esther logeert bij ons in het appartement, wat ze nog kende van haar tijd als vrijwilliger bij Encelia. Ook Annemieke was er. Zo dat we weer eens een gezellige tafel vol hadden.
Op verzoek van Ellen deden we na het eten nog spelletjes. Dat wil zeggen, Ellen, Esther, Annemieke en ik. Ligretto. Wat ik nog nooit gewonnen heb, gewoon omdat ik daar niet snel genoeg voor ben. Het geeft niet, we hebben wel een hoop lol gehad!


Verder rolt alles hier weer redelijk normaal door. Vorige week was de eerste volledige schoolweek, maar het lijkt al veel langer geleden dat het vakantie was. De eerste info-avonden zijn geweest, ik heb al een gesprek gehad met Thijs zijn juf. Volgende week een gesprek met Arjan zijn mentor. Al met al zitten we weer helemaal in het ritme.

1 opmerking:

Douwe en Stijnie zei

Ha Ellen, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik las dat je een leuke dag had!Gezellig. Succes dit jaar en heel veel groetjes!