zondag 9 augustus 2015

Weekend op Westpunt!

Vrijdag 7 augustus
Met een lijstje voor me heb ik de spullen die we mee moesten naar Westpunt bij elkaar gezocht, vanmiddag. Ongelooflijk, wat een tijd geleden dat ik zo voorbereidingen heb getroffen voor een vakantie. En dan is dit nog maar 2 dagen.
Ik had tegen de kinderen gezegd dat we zo weinig mogelijk mee zouden nemen. Dat is natuurlijk een uitdaging. In de eerste plaats had ik een redelijk precieze planning gemaakt van wat we gaan eten. Want er is geen winkel dichtbij, dus ik wilde alles mee nemen wat we nodig zouden hebben. En op is dan op.
Verder zullen we voornamelijk in zwembroek en bikini leven, deze dagen, dus 1 korte broek en 2 T-shirts moet genoeg zijn. Wandelschoenen, want zondag is de Christoffel gratis te bezoeken. Ellen en ik laten dit graag aan de mannen over. Die willen zo’n kans niet zomaar voorbij laten gaan. Prima…
We hadden bedacht dat Arjan en Ellen wel met de bus naar Westpunt konden gaan, dan hadden we genoeg ruimte voor onze spullen. Want het krat met snorkelspullen gaat mee, en lakens. Ook badhanddoeken nemen nogal wat ruimte in.
Maar het viel reuze mee. Want Ard stouwde alles efficiënt in de achterbak. En het paste! Heel netjes van ons. Zo konden Arjan en Ellen ook mee in de auto. Nog even bolletjes gehaald bij de Centrum, voor een broodje hamburger. Daarna konden we door. Het was half 5.
Om 5 uur reden we Landhuis Savonet voorbij en 7 minuten later waren we bij het huisje. Een fantastische locatie op de rotsen, met uitzicht op Playa Forti.

De tassen waren in no-time uitgepakt, want zoveel zat er toch niet in. Ard heeft wat frietjes gehaald in de buurt en in die tijd heb ik hamburgers gebakken. Beetje sla gesneden. En daar zaten we toen.


Ellen had de vogels al een portie water gegeven. Vooral de suikerdiefjes waren daar heel blij mee. Ze gingen lekker badderen. Ook een kolibrietje vermaakte zich voor onze ogen in de flamboyant.
Ondertussen ging de zon onder. Wat heerlijk om zo relaxed het weekend in te gaan.
’s Avonds hebben Arjan, Ellen, Thijs en ik nog een paar spelletjes Uno gedaan.

Nu zijn de strandbedden klaargezet, want daar verheugen de kinderen zich het meest op: buiten slapen. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan…

Zaterdag 8 augustus
De kinderen hebben lekker geslapen, Ard ook. Ik iets minder. Het ligt toch niet heel  comfortabel, op een strandbedje. Is natuurlijk ook niet bedoeld voor een hele nacht. Toen het nog donker was, hoorden we de vissers al. Ze hadden netten leeggehaald en de eerste kopers waren er ook al.
Toen het licht werd, zo om half 7, zag ik Thijs langswandelen. Die was al weer wakker. Gelukkig zag hij niet dat ik ook wakker was en ging hij, met boek, terug naar zijn bed.
Om 7 uur was Arjan ook wakker, die ging eveneens liggen lezen.
Nog heerlijk in dromenland
daar komt de zon op, boven de bergen

Flamboyant, en de zon net op de bootjes


Nog een half uur later was ook Ellen wakker. En zo kwam er van echt uitslapen niet veel terecht. Ach, het geeft niet. We hadden een vrije dag voor ons liggen. Nergens druk om maken, het komt vanzelf goed.
Ard ging eieren bakken, ik ging thee zetten. Met een bolletje en plakje ontbijtkoek hadden we een uitgebreid ontbijt.
Tijdens het ontbijt bespraken we de mogelijkheden van deze dag. Ard heeft pas een boekje gekregen met Hiking Trails. Dat is hij ijverig aan het bestuderen. Er stond ook iets in van het mijnwerkersdorpje bij Playa Jeremi, een eindje hier vandaan. Van Billy hadden we daar ook al eens iets over gehoord. Zullen we daar eens naar op zoek gaan? Het is een dorpje van wel 150 jaar oud en er is dus ook niet veel meer van over.


het is een lekker stel, maar de kleding heb IK niet uitgezocht, deze morgen...
Wat ruïnes van huizen en een pad waar ooit een treintje heeft gereden. Het kostte ons wel enige moeite om de toegangsweg te vinden, maar het is gelukt. Een bijzondere omgeving! Met een groot veld bromelia’s als beloning.


Thuisgekomen hebben we onszelf een beetje verwend met crackertjes met brie, we kregen bijna een Frankrijk gevoel…
Daarna tijd om een frisse duik te nemen. We kunnen hier een pad naar beneden nemen, dan zijn we in 5 minuten bij de baai. In de hoop dat de schildpadden in de buurt zijn. Het duurde even, maar toen spotte Arjan een schildpad. Thijs heeft hem ook gezien en ik ben er een tijdje achteraan gezwommen. Ik vind het zo’n mooi gezicht hoe ze door het water bewegen, met rustige slagen van de voorpoten. Ik kon hem wel een tijdje volgen, maar ineens ging hij sneller zwemmen, waarschijnlijk naar de bootjes die net aangelegd waren. Vissers, met vis. Dat visafval vinden de schildpadden ook heerlijk.
Ik zwom naar Ard, Arjan en Thijs toe, die ergens anders in de baai iets bijzonders zagen. Ze riepen mij. Tot mijn verrassing was daar een zeepaardje. Die had ik nog niet eerder gezien. Ook dat zijn heel mooie diertjes. Kleiner dan ik dacht, maar zo sierlijk! Ik ben heel blij dat ik er nu eens één in het echt heb gezien.
Ellen had geen zin om te zwemmen, die was op de kant bezig om schelpjes te zoeken. Dat kan ze uren volhouden. De oogst was helaas maar klein, deze keer.
Na deze lichamelijke bezigheden ben ik op mijn strandbedje in slaap gevallen. Heerlijk, zo’n slaapje in de middag! Schrik: werd er een haai gevangen! Wel leuk om dat zo van boven af te kunnen zien.
In die tijd ging Ard met Arjan en Thijs naar Kura Hulanda Lodge, naast Playa Kalki. Daar vonden ze een gat in de rotsen, waar je ver beneden het water kon zien. Een eindje verder was een trap naar beneden, waar ze bij een piepklein meertje uitkwamen, dat in verbinding stond met de zee.
Na het avondeten, wraps, jammie!, zijn we daar nog een keer naar toe gelopen.
Kura Hulanda Lodge is een soort van hotel, appartementen. Een mooi terrein, met veel bomen en ander groen overal tussendoor. En dus dat gat in de rotsen.

brr, heel koud water

’s Avonds heb ik met de kids een paar spelletjes Uno gedaan, net als gisteren. Het is een spel wat ze allemaal goed kennen en we hadden dan ook een hoop lol!

Nu liggen Thijs en Ellen al weer een tijdje in bed. Ook al is het anders dan thuis, ze waren snel vertrokken…

Zondag 9 augustus
Vanmorgen werd ik wakker van de zon, die tussen de shutters door scheen. Wij waren toch maar op een gewoon bed gekropen, gisteravond. Maar als de zon op is, dan moet het al wel 7 uur zijn. Ik keek op de klok in de keuken en ja, dat klopte. Dus maakte ik Ard wakker, want hij wilde met Arjan en Thijs de Christoffel op.
Nadat de bolletjes gesmeerd waren, waren de jongens nog niet wakker. De slaapkoppen.
Kwart voor 8 vertrokken ze naar de Christoffel, 7 minuten rijden, hadden we vrijdagmiddag genoteerd. Natuurlijk moesten ze er een wedstrijdje van maken, hoe snel komen we boven en hoeveel mensen kunnen we inhalen. Een half uur lopen vanaf de weg naar de parkeerplaats en daarna nog een half uur naar boven. 39 mensen ingehaald...

Vanwege het 60-jarig bestaan van Carmabi waren deze dag alle activiteiten van Carmabi open. Onder andere Christoffelpark, Landhuis Savonet met museum en Shete Boka.
Er was veel animo voor, het was een groot succes!
Om kwart voor 11 waren onze mannen weer thuis. Tijd voor een bakje koffie met een koekje. Daarna hadden Arjan en Thijs geen zin meer om nog terug te gaan voor het museum. Dus gingen Ard, Ellen en ik daarheen. Het was bij landhuis Savonet één groot feest. Leuk om nu ook eens in het museum geweest te zijn!
Boka Tabla

Daarna zijn we nog naar Shete Boka geweest, naar Boka Tabla, de onderwatergrot. Altijd mooi om daar te kijken, maar daar was het nu ook druk…
Thuisgekomen hebben we eerst de preek van deze dag gelezen. Anne was zo vriendelijk om hem naar Ard te sturen, zodat we niks gemist hebben van Jakob. Het was weer een wijze les, waar iedereen zijn eigen les uit kon halen.
Toen was er nog een klein stukje middag over. Ard wilde nog graag van Playa Piscado naar Playa Kalki snorkelen. Ik wilde nog graag gewoon bij Playa Piscado snorkelen en wie weet, het zeepaardje zien. De kids zaten verwikkeld in een potje Uno, die wilden niet meer mee de zee in. Ook prima.
Helaas was het zeepaardje niet te vinden, maar ik heb nog wel een schildpad gezien.
Ard vond heel andere dingen op zijn pad: bedden, pannen, bestek, een loopauto. Allemaal in zee gekieperd, expres of per ongeluk. De huizen en appartementen staan daar boven op de rotsen, dus het kan wel makkelijk dat iets de zee inwaait of valt, alhoewel, een compleet bed? Wel jammer van de natuur…
Om half 5 gingen we opruimen en inpakken en om 5 over 5 zaten we in de auto. Netjes gedaan.

Het was een heerlijk weekendje weg. En 2 dagen zonder internet? Ging prima. Met boeken en spelletjes vermaken wij ons ook best. Voor herhaling vatbaar…

Geen opmerkingen: