zondag 28 oktober 2012

Vuurwerk

 
Aan alle kanten vuurwerk. In de lucht: het onweert giga. Boven Venezuela, schat ik in. Want we kunnen het nog niet horen, of een heel klein beetje in de verte. Maar het flitst aan één stuk door. Van links naar rechts, van boven naar beneden. Ik hoop heel erg dat we dit niet straks boven ons hebben. In elk geval zometeen de stekkers uit de stopcontacten!


 

Maar het is ook weer vuurwerk in de politiek. Blijkbaar gaat alles gewoon door op zondag. Want ineens bleek dat ze met zijn drieën aan het ruzie maken zijn. Schotte stapt eruit met zijn MFK. Yeah!! Hij is het niet eens met de screeningswet en nu blijkt dat hij weer minister-president wil worden. Maar zo gek is Wiels niet. En terecht. Er is ook op Wiels genoeg aan te merken. Maar die blijft wel stijf vasthouden aan de screeningswet. Hij zal ook wel moeten. Schotte kan daar niet mee leven, die komt niet meer terug als minister, want die gaat het nooit redden door die screening.
In elk geval liggen alle mogelijkheden weer open. Nieuwe rondes, nieuwe kansen.


wisten ze toen al meer??


Vandaag heerlijk zondag gehad. Fijne kerkdiensten. Ook de middagdienst, met weer steeds meer mensen, lopen goed. We zijn nu begonnen aan de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Een echte leerdienst. We leren met elkaar ook veel. De dominee begint ook om eerst aan de kinderen vragen te stellen, waar eindelijk ook antwoord op komt. Best spannend, natuurlijk, om te antwoorden in zo'n groep...

Ard is nog met de kids naar de baai geweest, vanmiddag. Waar een hele club van de kerk zich verzameld had: Veeris, stagiaires, een gezellige boel. Het was ook vandaag nog warm en zonnig. Heel ander weer dan vorige week.

Morgen krijgen we weer nieuwe gasten, voor een paar dagen. Op doorreis naar Bonaire.

Geen opmerkingen: