woensdag 17 september 2014

Jawel....

Daar zijn we weer. Ik was een paar dagen niet zo lekker en had geen puf om een blog te schrijven. Gister zat ik er dan eindelijk voor, was het internet weg... Dat schiet niet op. Schrale troost, we waren lang niet de enigen. Soms krijg je er werkelijk kromme tenen van. Stroom, internet, water, is het het één niet, dan is het het ander wel. Dus nu dan maar even kort van alles wat.
Om maar van achteren naar voren te werken, Ard is druk bezig om onze porch weer bewoonbaar te maken. Hij heeft de muur achter de grote kast geverfd, vanmiddag. En ja, als je dan toch bezig bent, de hele kast was leeg, dan kun je ook maar beter schoonmaken. Dus hij heeft de kast gesopt, alle spullen (meest gereedschap en verf) uitgezocht, opgeruimd. Wow, de laatste restjes en dan ziet het er weer keurig uit.
Theo had vandaag de eerste testen voor de politie-opleiding. Hij heeft tot nog toe de snelste tijd gehaald van alle kandidaten. "Mag je dit leuk vinden?" vroeg hij. Haha, ja hoor, vind het vooral leuk! Er vielen gelijk al veel kandidaten af, vertelde hij. Morgen voor de tweede ronde: abseilen vanaf een gebouw. Nog leuker (vindt hij).
Gister hebben we gevierd dat we 20 jaar getrouwd zijn. Ik was eindelijk weer eens een dinsdag vrij, dus we zijn 's morgens eerst een rondje gaan lopen. En bij de baai hebben we een cappuccino gedronken.

Hoe relaxed! Jammer genoeg hadden ze geen appeltaart, dat moest nog binnenkomen. Dat hebben we goedgemaakt met een stukje ponche-crema-taart van de Centrum, later op de ochtend. En 's avonds hebben we pannenkoeken gegeten. Ik had ook nog een stapeltje gebakken met appel/kaneel en met rozijnen. We hebben zitten smullen.
Voor de rest was het natuurlijk een gewone dag door de week. Waarbij Arjan en Thijs ook nog naar de tandarts moesten, maar waar Arjan met de complimenten van de tandarts weer vandaag kwam. Thijs heeft heel veel tandsteen vorming. Dat had hij als peuter al, zei de tandarts in Zeewolde altijd. Niks aan te doen, alleen heel goed poetsen.
Ellen was pas bij school naar de tandartsbus geweest, alles was goed, dus ik vond het niet nodig dat zij nu weer ging. De tandarts is iets minder blij met deze actie van de overheid. Dat snap ik ook wel een beetje, want de controleren wel en desnoods trekken ze tanden en kiezen, maar ze vullen niet, dus dan moet je alsnog naar een andere tandarts.
Aangezien we nu bij een andere verzekering zitten, had ik alle pasjes meegenomen. Bleek dat we eerst met een papier van de tandarts naar de SVB (zorgverzekering) hadden gemoeten, gegevens invullen, handtekening/stempel van SVB erop, kopie mee terug naar de tandarts... en dan hadden we een afspraak kunnen maken. Je moet het allemaal maar weten. Na een heleboel heen en weer gepraat van de ene tandarts naar de andere tandarts, de ene assistente en de andere assistente, bleek dat het toch wel goed kwam. In elk geval hoefde ik niet te betalen, dat is een meevaller. Nu nog maar eens informeren hoe het zit met vergoedingen voor beugels... misschien dat dat ook nog meevalt??
Morgen ben ik dan weer vrij, zo lekker. Al wordt het weer een gerace van hier naar daar, want Theo moet naar Otrobanda gebracht, Arjan moet naar Caracasbaai, tussen de middag moeten Ellen en Thijs van school gehaald (die moeten natuurlijk ook 's morgens gebracht...) en Arjan? We hebben geprobeerd hem duidelijk te maken dat hij moet vragen of hij met iemand mee kan rijden richting school. Er gaan vast meer kinderen terug richting de stad. Scheelt toch de helft aan afstand. Laten we hopen dat hij zo moedig is!

1 opmerking:

Douwe en Stijnie zei

Ard en Mariette van harte gefeliciteerd! Nog hééééél veel goede en gezegende jaren toegewenst!