donderdag 18 februari 2016

Geduld

Soms moet je veel geduld hebben. Uiteraard geldt dat thuis. Bijvoorbeeld als je de afwas staat te doen met een stel pubers. Die elkaar vliegen afvangen en die commentaar leveren op elkaar.
Maar geduld moet je ook in winkels hebben. Zoals vanmiddag bij de Samsom. Thijs heeft morgen zijn spreekbeurt. Helaas kan Sandra er niet bij zijn met één van haar opvanghonden, maar we hebben een serie foto's van haar blog uitgezocht. Die moesten nog afgedrukt worden.
Jack, vorig jaar, vel over been, vol karpatten, een hoopje ellende
Ik hoopte heel erg dat de Samsom aan de Jan Noorduynweg dat kon doen. Nu had ik beter niet tot het laatste moment kunnen wachten met die foto's, ik weet het. Hoe dan ook, het moest echt vanmiddag gebeuren.
Gelukkig konden ze de foto's uitprinten. Ik had ze op een USB gezet waar ik, toevallig, al mijn fotobestanden op had staan. Bij wijze van externe harde schijf...
Dan denk ik: map met juiste foto's opzoeken, foto's selecteren, printopdracht geven. Hoe moeilijk kan het zijn.
Helaas, de welwillende (dat dan weer wel...) juffrouw ging alle mappen met images dichtklikken. Uiteraard was het het laatste mapje. Want het laatst op de USB gezet. Het waren 5028 foto's. Ik bedoel maar, hoe handig kun je zijn.
Ik gaf haar nog voorzichtig de tip dat het om het laatste mapje ging. Of ze niet naar onderen kon scrollen? Volgens haar kon dat niet.
Ik heb er wel wat van geleerd. Als je wilt weten of je geduld hebt, ga dan met een volle USB naar de Samsom.

En de foto's? Dit soort:
Boris, net van de straat. Inmiddels helemaal gezond en gelukkig

moederhond is net doodgegaan...

en soms hebben ze gelijk al een hoog knuffelgehalte...


Ze was erg verbaasd over de foto's, dus ik heb haar uitgelegd dat het om een spreekbeurt ging...
Nu hopen dat het goed gaat met Thijs. Ellen had er een leuke actie bij bedacht. Zij gaat in mei ook een spreekbeurt doen over foster Sandra. Thijs vond het een goed idee (en ik ook). Het is nog even een verrassing wat de actie inhoudt!
Wie benieuwd is naar Sandra en haar passie voor straathonden, kan hier verder lezen:
http://sandra-op-curacao.blogspot.com/2016/02/geschrokken.html?spref=fb

Geen opmerkingen: