vrijdag 8 januari 2016

Afwachten

Tja, na een voortvarende start met fysiotherapie, is het nu afwachten geblazen. Ik had me nog niet erg verdiept in de precieze voorwaarden van onze zorgverzekering. Niet dat het heel veel uitgemaakt had als ik het wel had gedaan, want je hebt geen keus. Er is hier maar één zorgverzekering: de SVB. Tenzij je bij een bedrijf werkt die speciale afspraken gemaakt heeft, banken en verzekeringen, dan kun je bij je eigen bedrijf verzekerd zijn.
In elk geval vertelde de fysiotherapeut me vanmiddag dat hij verlenging aan gaat vragen, aangezien mijn problemen nog niet opgelost zijn. En het is maar de vraag wanneer ze bij de SVB tijd en zin hebben om naar die aanvragen te kijken. Oftewel, afwachten of en wanneer er bericht komt met toestemming. Dat betekent dat je op een verwijzing van de huisarts vier keer naar fysio kunt. Hmm, dat is niet echt heel veel. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die binnen die tijd van hun klachten af zijn.
ook vandaag weer dry needling, en nu spierpijn...
Maar goed, als ik bedenk hoe het vorige week was en hoe het nu is, dan klaag ik niet.
Morgen gaan we met de kring van de kerk naar Westpunt. Ik heb me voorgenomen om dan in elk geval een uurtje te gaan zwemmen. Met snorkel, zodat mijn nek niet te veel belast wordt. Hopen dat de zon flink schijnt, want anders is het behoorlijk koud.... Na alle buien van de laatste twee maanden is de temperatuur van het zeewater wel een paar graden gezakt.

Ard is vanmiddag naar een auto wezen kijken. We zullen toch op enig moment een andere aan moeten schaffen.  En dit lijkt wel wat. Prompt bleek de collega van de buurvrouw van de collega van Ard, waar de bewuste auto stond, ook z'n auto weg te doen. Ja, dit is een ingewikkelde zin!
In elk geval kunnen we nu over twee auto's nadenken. Ook dat is afwachten, want het is een ingewikkelde toestand met de eigenaar van de eerste auto, die woont inmiddels weer in Nederland.

Verder logeert Ellen een nachtje bij Herman en Anja. Ze had heimwee naar de dieren :)

Overigens gaan sommige dingen wel snel. Ard moet binnenkort een nieuw paspoort. Toen Theo en ik moesten, bijna drie jaar geleden, hadden we een uittreksel uit het geboorteregister nodig. Onzinnig natuurlijk, net of dat de laatste paar jaar veranderd is, maar vooruit. Dus dat had Ard al aangevraagd. Ging hij vandaag bij Bentana di Information een afspraak maken, bleek dat hij geen uittreksel nodig had. Zou het dan in de afgelopen paar jaar veranderd zijn? Of hadden wij gewoon pech met degene die wij aan het loket getroffen hadden. Hadden we eindelijk de uittreksels met veel moeite uit Nederland gekregen, bleek dat mijn pasfoto te groot was. Kon ik weer een nieuwe afspraak maken. Uiteindelijk sta ik met tien centimeter te lang in mijn paspoort, maar dat is regelrecht overgenomen uit mijn oude, dus dat staat al jaren verkeerd. En het is nog nooit opgemerkt bij de douane.
Het lijkt erop dat Ard een stuk sneller de boel geregeld heeft. Zelfs zijn afspraak bij Kranshi is al over drie weken.

Geen opmerkingen: