maandag 18 januari 2016

De ziekenboeg

Laten we maar met het schildpadje beginnen. Hij leeft in elk geval nog. Sleept wel met zijn achterpootjes, maar loopt het hok wel door. Toch fijn dat we het caviahok nog hebben staan. Ideaal als ziekenopvang.
Ard druppelt er dagelijks wat jodium in, in die bijtwonden. Op advies van een dierenarts. Toch handig als je connecties hebt. En regelmatig smeert hij er ook nog wat antibioticazalf op, wat hij nog had liggen van zijn eigen beenwond. Dit moet, zolang er nog vocht uitkomt.
Het schildpadje eet niet veel, maar dat hoeft ook niet. Beetje appel, beetje paprika, beetje banaan. Morgen maar eens tomaat halen, daar zijn ze dol op.

Met mijn rug gaat het steeds een beetje beter. Ondanks het gebrek aan fysiotherapie. Als we lang genoeg wachten, is die fysio niet meer nodig :) Kan natuurlijk ook een strategie zijn van de SVB. Al denk ik dat de kans groter is dat je juist langer therapie nodig hebt, op deze manier. Hoe dan ook, ik ben al blij dat ik weer redelijk normaal functioneer. Ik kan mijn werk doen. Probeer vaker te gaan zitten bij het prikken, in plaats van te denken dat ik het sneller kan doen als ik blijf staan.
Ik probeer ook in de auto meer op mijn houding te letten. Autorijden is niet mijn hobby. Jammer, want je zit hier dagelijks minstens anderhalf uur in de auto, dan kan het maar beter wel je hobby zijn. Voor mij betekent dat dat ik mezelf er regelmatig op betrap dat ik te gespannen voorover zit en dat kan niet goed zijn voor de spieren in mijn rug... Het is wel lekker warm, in de auto. Dat is dan wel fijn voor die spieren.
Zo is het 's avonds erg koud. Voor onze begrippen, dan. Zodat ik, uitgelachen door de rest van de familie, als het donker wordt een fleecetrui aan trek. Mijn ervaring is dat dat scheelt in de pijn. Tja, en waarom zou ik het dan niet doen? Ik ben toch niet gek? Laat ze maar lachen. Ik lach wel mee!

Arjan blaast nieuw leven in zijn bedrijfje. Hij heeft een laptop op internet gevonden, adres hier in de buurt. Daar gaat hij van de week kijken of het het geld waard is. Als hij er wat in ziet dan koopt hij hem. Is van plan om hem op te knappen en dan door te verkopen. De slimmerik. Toch fijn als je tijd over houdt om dit soort dingen naast je schoolwerk te doen. En met een 9,3 voor informatica is het in elk geval wel duidelijk waar je talent zit. Maar eerst moet hij morgen met 2 klasgenoten/vrienden een project klaarmaken voor zaterdag. Spannend, iets met een raket... wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: