woensdag 6 januari 2016

Makelaar

Ellen heeft de gave om te krijgen wat ze graag wil hebben. Natuurlijk wil ze graag, zoals iedereen, een smartphone. Wij hadden gezegd: Je spaart er maar voor.
Toen ze twaalf werd heeft ze een telefoon gekregen, die was vrij snel aan z'n eind, dat kan gebeuren. En, helaas pindakaas, dan spaar je maar voor een nieuwe. Maar Ellen vertelde her en der dat haar telefoon stuk was, en zowaar, haar vriendinnetje Zita kreeg een nieuwe telefoon. Dus, de oude kreeg Ellen. Gratis en voor niks. Uiteraard was dit niet de nieuwste meer, maar Ellen kon er mee chatten, facebooken, en whatsappen. Tot ze van een ander vriendinnetje een nieuwere aangeboden kreeg, een Samsung, wat ze ook graag wilde.
In de tussentijd had haar laptop het begeven, wat al een erfenisje van Theo was. Geen nood, Ellen doet een oproepje en, hopla, iemand tovert een tweedehands laptop voor haar.
Nu bleek pas dat de deal met het laatste vriendinnetje over de Samsung-telefoon niet helemaal duidelijk was geweest. Ze had hem mogen lenen, en of ze hem deze week terug wil geven, want iemand anders heeft hem nodig. Ai..... dat is even slikken.
Te meer omdat ze in de kerstvakantie de banden met neefjes en nichtjes in Nederland stevig aangeknoopt heeft. Compleet met whatsapp-groep waarmee ze uren aan het chatten is. Kennelijk is Ellen niet de enige die dit leuk vindt, want in die groep opperen ze allemaal ideeën hoe Ellen geld kan verdienen om een nieuwe telefoon te kopen.
Tot vanmiddag nicht Judith de boodschap doorgaf dat ze een tweedehandse gevonden had voor Ellen. Ik zal hier maar niet uit de doeken doen over het hoe en wat, dat is voor insiders. Maar Ellen stond te juichen. En ik was verbijsterd over het feit dat ze het al weer voor elkaar heeft gekregen om een leuke telefoon te scoren.
Overigens, die oude van Zita had ze aan Thijs gegeven. Alleen weigert het ellendige ding sindsdien om iets te doen. Er zit een nieuw kaartje in, er zit een nieuwe micro-SD kaart in. Desondanks doet-ie niks meer. Daarom kwam Ellen vanmiddag met de suggestie om hem naar de 'makelaar' te doen.
De makelaar??
Ja, om hem te laten maken...
Eh, weet je wat een makelaar is? Dat is iemand die huizen verkoopt!
Heerlijk kind. Met originele woordvondsten.

Vanmiddag mocht ik weer naar de fysio. Hij heeft m'n spieren nog eens weer flink aangepakt. Ik merk wel dat het ietsje beter gaat, maar we zijn er nog niet. Morgen weer... waarschijnlijk gaat hij dan een dry-needle sessie doen. Hij vroeg of ik bang ben voor naalden?? Haha, gelukkig niet!
Het is wel ongelooflijk dat je in zo korte tijd je halve rug compleet verkrampt kunt hebben.

Geen opmerkingen: