zaterdag 30 januari 2016

Zaterdag

Normaal gesproken zijn we zaterdags druk met alles wat nog schoon moet, Zeeverkenners of uitjes. Maar vandaag voor de verandering eens niet. Geen activiteiten gepland.
Meer dan de helft van het schoonmaakwerk was gister en eergister al gedaan. Donderdag had ik bedacht om vast de badkamers een beurtje te geven en Ard dacht gistermiddag hetzelfde. Ik was Ellen gaan ophalen bij Herman en Anja. Toen ik terugkwam.... verrassing! Badkamers gedaan, 3 wassen aan de lijn. Oeps, die badkamers zijn nu wel superschoon, in elk geval :)
Al met al zorgde dat ervoor dat we vandaag relaxed andere dingen konden doen.
Zo heeft Ard vanmorgen een auto vol planten opgehaald. Kregen we van een hovenier die deze zomer teruggaat naar Nederland. Aangezien onze tuin nog wel wat vulling kan gebruiken waren we hier heel blij mee. Voornamelijk vetplanten die het dus prima doen met niet al te veel water.
Natuurlijk betekende dat wel dat Ard aan het graven moest. En als je dan toch één keer bezig bent dan zie je steeds meer. Zodat er ook weer flink gesnoeid is. Daar knapt alles weer van op.
Bernadette en Ingeborg, ik denk dat ze net rijp zijn als jullie hier komen...
Ellen had mazzel. Die mocht met haar Zeeverkenner-vriendinnetje naar het waterspektakel-splash-park bij Mambo-beach. Ze kwam roodverbrand en stuiterend terug. Het was zóó leuk geweest.
Ze had een kaartje gekregen voor nog een keer met een tweede kaartje voor de helft van de prijs. Dus of ze dan binnenkort nog een keer met Thijs mocht. Tuurlijk, leuk. Alleen bij nader inzien was ze het kaartje kwijt geraakt... evengoed hadden Ellen en Thijs een geanimeerd gesprek over wat er allemaal te doen was op dat aquasplash-park. Als ik het zo een beetje inschat denk ik dat Ellen morgen flink spierpijn heeft.
Nadat we vanavond een flinke stapel pannenkoeken soldaat hebben gemaakt was het voor Thijs al gauw tijd om naar bed te gaan. Gisteravond was het laat, na ons kampvuur-feestje en vanmorgen was hij al weer voor zeven uur paraat. Vroeg? Nee hoor, zei hij, normaal ben ik om vijf uur wakker...

Geen opmerkingen: