dinsdag 31 juli 2012

klussenlijstje afwerken

Vanmorgen konden we zien dat Reginald de Windt zijn eerste partij op de Olympische Spelen verloren had. Jammer! Scheelt dat de Nederlandse judoka's er ook niet veel van bakken... Het zit niet mee...voor de grootste helft. Tja.
Dus is Ard verder gegaan met een klussenlijstje dat ik afgelopen weekend voor hem heb gemaakt. We zijn natuurlijk heel lang bezig geweest met het appartement. Zo lagen er hier allerlei dingen te wachten die geen haast hebben: armaturen ophangen (als je peertjes hebt hangen red je je ook wel), aanrecht kitten.
En ik had een hele berg wasgoed liggen! Wat fijn dat de zon dan schijnt en je zo 4 wassen droog hebt. Even goed is het een hoop werk om het nog weer in de kast te krijgen.
Daarom zijn we vanmiddag lekker naar de baai gegaan. We moesten tenslotte ook nog afscheid nemen van Julie, de kidsclub-juf. We hebben haar een doos Merci gegeven. Thijs en Ellen hebben zo vaak bij haar gespeeld. We zullen haar vast nog wel eens tegenkomen bij de baai, want ze blijft op het eiland en gaat op een voortgezet onderwijs-school Engels geven. Spannend, zei ze, maar wel een leuke uitdaging.

FotoPolitiek is het hier zo bizar. Een parlementslid zegt zijn steun aan de regering op. Terecht, maar dit terzijde. Vervolgens hoor je niks meer. Behalve allerlei lelijk gepraat over Cleopa. Van iemand anders wordt ook gezegd dat hij over wil stappen. En dan horen we vandaag dat ze volgende week dinsdag een keer gaan vergaderen! Het is maar de vraag of er nog genoeg steun voor de regering is. In Nederland zou er gezegd worden dat het pluche zo lekker zit. Hier wordt gezegd dat de zakken nog niet genoeg gevuld zijn. Hoe dan ook: macht trekt. Het is heel moeilijk om die macht weer uit handen te geven.
Het is wel duidelijk dat Curaçao niet bepaald positief in het nieuws is. Niet in Nederland, niet in de rest van de wereld. Om nog maar niet te spreken van de schietpartij in de gevangenis! Dat er wapens in de gevangenis gesmokkeld zijn is erg laakbaar. Het zou voor de minister van Justitie reden zijn om op te stappen. Behalve voor de minister hier...Niks doen, gewoon blijven zitten.

De planten in de tuin, die Marco en Theo met veel moeite in de grond gekregen hebben, doen het goed! Alles begint te groeien. De bananenboom krijgt een groot, nieuw blad. Aan de Oleanders komen voorzichtig kleine groene sprietjes. Nu goed de leguanen en de hagedissen in de gaten houden. Ook de Bougainvilles zitten vol blad. Alleen de bladeren van de palmen worden geel. Zal wel bij de tijd van het jaar horen. Ze zien er niet uit alsof ze dood gaan. Bij 1 komt er al weer een nieuw groen blad...

Geen opmerkingen: