donderdag 4 februari 2016

Allerlei geknutsel

Ellen is vandaag verder gegaan met haar papier project. Ze was laat uit school, vanwege de Efo-training. Op de terugweg moesten we ook nog langs de Botica. Neusspray halen, dropjes voor zere kelen en spierontspanners... ze zullen wel gedacht hebben, daarzo :)
Dus was Ellen niet zo vroeg thuis. Maar dat gaf niet, ze heeft zich als een speer omgekleed en ging fanatiek verder. Toen kwam ze erachter dat het allemaal niet zo makkelijk was als het leek op de video. Het idee was 44 reepjes krantenpapier in elkaar vouwen tot een zigzag-figuur.

Maarrrr, dan moet je wel precies zijn en alle vier de ringen van precies 44 reepjes maken. Samen hebben we geteld en geteld tot ze alle vier 40 reepjes hadden. En geen 38, 41, 46 en nog minder... Ja, dat vergde nog heel wat doorzettingsvermogen. Het is uiteindelijk gelukt. Het mandje is klaar en ziet er echt grappig uit.
Vervolgens vindt Ellen het er veel te kaal uitzien, zo. Dus zoekt ze op internet hoe je papieren bloemen kunt maken. Dat moet nu nog even gedaan worden. Gezien de tijd die er ingestoken is mag ze zeker wel een 9 krijgen, vind ik.

Ik heb vooral op het lab geknutseld. Gister de rest uitgezocht. Her en der verdwaalde documenten op de juiste plek gezet. Een nieuwe map aangemaakt en daar alles van 2016 ingestopt. Kwam ik er vanmorgen achter dat ik vergeten was om die aanpassing ook in het scanprogramma door te voeren. Aiaiai, de één na de ander kwam bij mij klagen dat er iets niet goed was met het scannen. En hoe dat nu toch gekomen was...?? Sorry, sorry, mijn schuld. Je kunt ook te fanatiek knutselen.
Nu ja, daarna is iedereen ook weer blij dat ik het verholpen heb.
En zo is de werkweek al weer bijna voorbij. Nog één dagje bikkelen. En dan lekker weekend.

En dan nu nog even een stukje politiek van hier:

WILLEMSTAD — De overheid heeft besloten om de lease-overeenkomst van Isla met PdVSA, die in 2019 afloopt, niet stilzwijgend onder dezelfde voorwaarden tien jaar te laten verlengen.
Dit zou volgens het huidige contract gebeuren als een van de partijen, twee jaar van te voren, niet schriftelijk zou melden daarvan af te zien. Dit stelt GMN-minister Siegfried Victorina in antwoord op vragen van Pais-partijleider en Statenlid Alex Rosaria. Victorina benadrukte vanochtend tegenover de Amigoe dat ‘dit niet betekent dat het contract met PdVSA niet verlengd wordt’. Tijdens een haastig ingelaste persconferentie was premier Ben Whiteman nog stelliger: “De Isla blijft sowieso open en wordt gemoderniseerd.”
Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Victorina belegde samen met premier Ben Whiteman (beiden PS) een persconferentie over dit onderwerp. Reden was een artikel in het Antilliaans Dagblad vanmorgen naar aanleiding van de antwoorden van minister Victorina. Daarin stond dat ‘de lease-overeenkomst met de Isla door de overheid niet verlengd wordt’. Volgens hem blijft de Isla echter hoe dan ook open. “We laten het project niet torpederen”, aldus de premier.
Volgens Whiteman lijkt het erop dat er ‘krachten zijn met een verborgen agenda’, die de Isla willen sluiten. “We zitten in een sandwich, ze oefenen druk uit van bovenaf en nu dus ook van onderaf.” Hij stelde verder: “De verkeerde informatievoorziening komt niet alleen van de media, maar soms ook van medewerkers van de Isla zelf die er hun eigen agenda op nahouden.”

Dit komt uit de Amigoe van vandaag. Uit het Antilliaans Dagblad van vanochtend bleek dat minister Victorina min of meer geantwoord had aan de PAIS-voorzitter dat het contract van de Isla niet verlengd wordt. Daar hopen we al een tijdje op, aangezien de raffinaderij niet bepaald bijdraagt aan een gezond milieu, hier. In tegendeel...
Dit nieuws was dan ook wel schokkend, want tot nog toe beweerde de regering steeds dat het best goed ging komen met de Isla, dat ze op gas over zouden gaan, dat er wel 16 bedrijven belangstelling hadden om te investeren in de Isla. Jaja, als je in sprookjes gelooft.
Het lijkt erop de minister Victorina een beetje voor zijn beurt heeft gepraat. Whiteman is daar snel tussen gesprongen met een haastige persconferentie. Zodat nu in elk geval duidelijk is waar de PS voor staat. Ze zullen er alles aan doen om de raffinaderij open te houden.
Maar het lijkt er ook op dat niet helemaal iedereen het daar mee eens is.
Theo, je kunt maar beter snel doorstuderen. Tegen de tijd dat je klaar bent is er misschien veel werk aan de winkel, hier op Curaçao. O ja, en voor je planning: 30 september zijn er nieuwe verkiezingen...

Geen opmerkingen: