woensdag 17 februari 2016

Help!

Ja, je moet wel een beetje gek zijn om zoiets te doen, maar het is in elk geval wel leuk gek. Toch??

Lees, en oordeel zelf:

Wie Zijn Wij
Wij zijn Jacolien Bergsma en Theo Vreugdenhil. Naast dat we familie zijn, zijn we ook goede vrienden. We zijn altijd in voor gekke en extreme plannen, ideeën en acties.
In december 2015 zijn we samen naar Theo’s ouders op Curaçao geweest. Theo heeft daar zelf ook 4 jaar gewoond, maar is nu in Nederland om te studeren. We zijn beiden erg veel van het eiland en de bewoners gaan houden en ondertussen is Jacolien zo ver dat ze zelf ook voor langere tijd (een half jaar) naar Curaçao wil. Als alles meezit, hopen we allebei rond september weer naar het eiland te gaan.
Waar denk je aan bij het woord ‘Curaçao?’ Mooie stranden, palmbomen, lekker weer, een strakblauwe zee, …? Dit is zeker waar en als toerist moet je daar ook van genieten. Toch zit er ook een andere kant aan het eiland. Hoe mooi de kust ook mag zijn, economisch rijk zijn de meeste mensen zeker niet! Vooral onder de lokale bevolking heerst er werkloosheid, er is meer armoede dan je verwacht.

Stichting ‘A Hand for a Fellow Citizen’
Tijdens ons verblijf op Curaçao ontmoetten we Kim. Ze vertelde ons over haar in 2013 opgerichte stichting ‘A Hand for a Fellow Citizen,’ waarvan zij voorzitter en coördinator is. Het doel van de stichting is onder andere om burgers die geconfronteerd worden met armoede en gebrekkige huisvesting te helpen door praktische oplossingen te bedenken en uit te voeren. De stichting wil deze omstandigheden onder de aandacht van de medeburgers brengen. Ze willen sociaal problematische situaties op het eiland aanpakken. Een professionele aannemer helpt de stichting om huizen weer leefbaar te maken. Un man pa komunidat is het eerste project dat wordt uitgevoerd.
Project ‘Un man pa komunidat’
Ontmoet Robert. Robert is een man die door omstandigheden in de onderstand is beland en daar reeds jaren in zit. Maar dat houdt hem zeker niet tegen om voor het eiland te zorgen, want Robert is al meer dan 8 jaar vrijwilliger bij Stichting Uniek Curaçao. Daar levert hij een belangrijke bijdrage aan het onderhoud en schoonhouden van verschillende natuurgebieden op Curaçao, waar de bevolking graag aan recreatie doet.
Maar Robert leeft in een schrijnende situatie, het huisje dat hij bezit is door grote regenbuien zodanig aangetast dat hij er niet meer in kan wonen. ‘Un man pa komunidat’ is een hoogst noodzakelijk project op Curaçao waarbij een groep vrijwilligers Robert liefdevol helpt aan een veilige en leefbare woonomgeving. Want hij verdient een veilig en leefbaar huisje!

Ze zijn al best ver met dit project, maar er zijn meer mensen/families die geholpen moeten worden. Daar is natuurlijk veel geld voor nodig. En geldstromen verlopen niet altijd even makkelijk.
A Hand for a Fellow Citizen kan niet bestaan zonder subsidies, schenkingen en donaties. 100% van de opbrengsten gaat naar de stichting. Het bestuur doet hun werk geheel vrijwillig. Hier hebben wij veel bewondering voor, dus wij willen ze graag een handje helpen.

Onze tocht/actie: Road To Vaals
We hebben onszelf een enorme uitdaging als doel gesteld: skeeleren van Drachten (Friesland) naar het drielandenpunt in Vaals (Limburg). We hopen te vertrekken op maandag 11 juli en als alles goed gaat, hopen we op vrijdag 15 juli in Vaals aan te komen. In deze dagen hebben we dan 350 kilometer skeelerend afgelegd. Door ons te laten sponsoren, willen we A Hand for a Fellow Citizen helpen.
https://www.facebook.com/Un-man-pa-komunidat-A-hand-for-a…/…
Community605 vind-ik-leuks
foto van Un man pa komunidat - A hand for a fellow citizen.
Un man pa komunidat - A hand for a fellow citizenAls nu alle lezers van mijn blog een steentje bij willen dragen, dan kan Kim weer een heel eind verder komen met haar goede werk!
Doen dus.

Geen opmerkingen: