dinsdag 9 februari 2016

Feeeeest!

Vandaag werd Arjan 16 jaar. We hebben er een echte feestdag van gemaakt. Daar hadden we alle tijd voor...
Allereerst mocht hij uitslapen. Konden wij dat ook!
Daarna gaven we onze cadeautjes. Dat hij waterschoenen kreeg die hij kan gebruiken met het duiken, dat wist hij. Maar een oplader voor de Ipod, die hij van Theo geërfd heeft, dat was een verrassing. En een zwemshort ook. Dingen die hij graag wilde hebben, maar waarvan hij niet wist dat wij het in ons geheugen hadden opgeslagen.
Tenslotte kreeg hij ook nog oortjes, dat had hij wel zelf aangegeven als zijnde een mogelijk verjaardagscadeau.
Al met al was hij erg content met wat hij gekregen had.



Vlak na de middag kwam Shavony. Gelukkig, konden we eindelijk taart gaan eten.
Uiteraard gingen ze daarna spelletjes doen.

En om vier uur gingen we naar Carmabi, waar we drie kajaks haalden om naar ons vuurplekje te gaan bij Piscaderabaai. Langs de mangroves, en langs de haven van Piscadera. Een plekje wat niet zo erg bekend is.

Ard had bedacht dat we een deel van de spullen mee konden nemen in de kajaks. Eten, drinken en droge kleren. De rest, hout en handdoeken, hadden we in mijn auto liggen. Die hadden we geparkeerd langs het weggetje bij Klein Piscadera. Daar moesten we eerst naar toe lopen. Ondertussen paste Thijs op de spullen.
Halverwege kwamen we langs een bordje: The Old Trail. Mooi geschilderd. Zegt Ellen: We kunnen dat bordje wel meenemen! Dat vind ik leuk.
Waarop wij verbaasd vroegen: Dat kun je toch niet zomaar meenemen?
Zegt Ellen: Het is toch een oud pad! (Old Trail...) Heerlijke logica.

We stonden net bepakt en bezakt met ons hout, handdoeken, stuk gaas om de hamburgers op te leggen en een bedje, toen er een varken langs denderde en de weg overstak. Gelukkig, gelukkig de andere kant op dan waar wij heen moesten. Brr.
We zien dat zwijn wel eens vaker, maar ik kom hem toch liever niet onderweg ergens tegen. Stel je voor dat je ineens oog in oog staat met zo'n beest. Krabben is één ding, maar varkens...

Al gauw hadden we het vuur brandende. Het was nog licht en Ard stelde voor om nog even te gaan kajakken. Daar hadden de kinderen wel zin in. Ondertussen heb ik op het vuur gepast en de hamburgers gebakken. Ging prima, ben trots op mezelf.




Toen het donker werd hebben we nog een les in sterrenkunde gehad van Arjan. En verder werden er allerlei verhalen verteld. Over hoe de Indianen daar vijfhonderd jaar geleden ook kampeerden en vuurtjes maakten. Met pallets, zegt Ard. Ja, zegt Thijs. Met PALLETS??, roept hij er gelijk achteraan. Waarop wij allemaal in de lach schoten.

Het was een fijne dag. Arjan gaf deze dag een 9! Nu zijn de mannen daar gebleven, die kamperen daar een nachtje. Ellen, Shavony en ik zijn naar huis gegaan. Ik moet morgen weer om zeven uur in het ziekenhuis zijn. Maar de volgende keer wil Shavony ook blijven kamperen, zei ze....



Geen opmerkingen: