donderdag 13 juni 2013

Broek op half 7

Ging Ard vandaag naar Curgas, om de zaken verder te regelen. Krijgt hij tot zijn stomme verbazing te horen dat "we verder niets voor u kunnen doen, u zit niet in het systeem". Daar zakt je de broek toch van af?
Ard liet het briefje zien dat die man gister achter had gelaten, waarop aangekruist staat wat er nog moet gebeuren. Ja, dat was wel van Curgas. Maar nee, u staat niet in het systeem. Dan moeten we eerst het eigendomsbewijs hebben.
En dat heeft Ard daar al 3x moeten laten zien, is gekopieerd.
Dus toch morgen maar weer naar Curgas met de papieren. Hopeloze zaak.

Oké, ander onderwerp.
Vandaag is Thijs op schoolreisje geweest. Om 8 uur zijn ze ingestapt bij school, in een heuse luxe bus met airco. Op naar Shete Boca. Daar hebben ze "even maar" gewandeld, zei Thijs.

met de hele groep

in het Tula Museum


Toen zijn ze doorgereden naar Knip. Daar zijn ze in het Tula-museum geweest. Thijs was het meest onder de indruk van een muziekinstrument uit oude tijden. Ik kreeg het helemaal uitgelegd.
Maar het meest indrukwekkende was de lekkere arepa di pampoen (soort pompoen-pannekoekje). Inderdaad, die heeft Laurina een keer voor ons gemaakt: heerlijk!
In elk geval hebben ze een leuk dagje gehad. Tegen half 1 waren ze weer op school, waar tante Anja hem opwachtte. Als we die toch niet hadden...
Kon ik Ellen ophalen toen ik klaar was met werken. Die was erg moe van alles. Ik zag het ook wel aan haar: wallen onder de ogen. Die is toe aan een dagje rust, morgen maar even thuis blijven. Lang weekend en dan nog 2 weken doorhobbelen.

Theo heeft tot zijn verrassing een 7,8 teruggekregen voor Papiamentu. Met dank aan tante Norin, die zijn betoog vertaald heeft van Nederlands naar Papiamentu. Vervolgens heeft Theo het zelf weer uit zijn hoofd geleerd. En goed, blijkbaar. Volgens hemzelf staat hij nu een 5,48 voor Papiamentu... Da's in elk geval wel een ruime 5.
Arjan kreeg nog een 7 en een 8 terug. Die was ook blij. En wij ook. Onze jongens zijn het eerste jaar op de Havo goed doorgekomen. Super.

Geen opmerkingen: