dinsdag 11 juni 2013

Cijfers!

Theo was helemaal in de gloria: hij had een 6,5 op scheikunde, zodat het nu wel bijna zeker is dat hij doorgaat naar Havo 5. Overigens is hij erg blij dat hij niet dit jaar examen doet! Wat een ellende, zeg. Je zal maar in angst en beven je cijfers afwachten en wat hangt er boven je hoofd?
Hier stond vandaag ook een mogelijk geval van fraude in de krant: op een school hier op Curaçao hebben van de 18 groep-8-leerlingen er 12 het Havo-niveau gehaald. Hier is het dus zo dat de resultaten die je haalt op de EFO (soort Cito) bepalen naar wat voor school je gaat. En op die school hebben er in de afgelopen 20 jaar nooit meer dan 2 kinderen Havo gehaald. Dus de directeur van de Openbare Scholen, waar deze school onder valt, heeft dit gemeld. Wow, dat is wel lovenswaardig! Iemand die de ernst van de situatie onderkent. Want als deze 12 kids naar een Havo gaan zonder dat zij echt dat niveau hebben, gaan ze alleen maar hard onderuit. Daar wordt niemand gelukkig van, zijzelf het minst.
Theo zei dat die kinderen dat nooit zelf gedaan kunnen hebben. Tja, misschien niet. Dan moet je de leerkracht verdenken?? Goed dat het uitgezocht gaat worden.
Arjan kreeg vandaag een 9 terug voor bio. En een 7 voor wiskunde. Hij weet nu al zeker dat hij voor zijn rapport een 8 heeft. Dat gaat dus goed.

de nieuwe auto van de buurman, hij gaat net op weg naar zijn werk. Met deze bak kan je ook wel naar de vlakte van Hato (als je wilt...)


Thijs liet vanmiddag even zien dat hij best tafels kent. Geen idee waar hij dat geleerd heeft. Toch op school, waarschijnlijk, want thuis wilde hij echt niet oefenen.
Met onlineklas deed hij de ballonnetjes-oefening, met de tafels 1-5 en 10. Terwijl de sommen over het scherm schuiven rekende hij hardop. 8 x 5 = 4 x 5 = 20, dus 40.
9 x 3 = 10 x 3 = 30 - 3 = 27
Theo en Arjan stonden erbij. Theo zei in opperste verbazing: Hoe reken je dat uit??
Waarop Arjan laconiek zei: Zo doe ik het ook...
Dat verbaasde me niks. En zo zie je toch patronen terug. Theo en Ellen hebben, zei het met enige inspanning, de tafels goed geleerd. Arjan en Thijs krijgen de tafels nooit goed onder de knie, maar ze redden zich er prima mee. Misschien krijg je dan geen tafeldiploma, maar je haalt wel een 8 voor wiskunde op je rapport. Bijvoorbeeld.
Theo heeft trouwens ook een 8 voor wiskunde, dat wel.

Ellen studeert voor zeemeermin, zaterdag op het feestje van Janwillem

Thijs zat te bedenken hoe hij toch kon gaan zwemmen, terwijl mama het nadrukkelijk had verboden
(omdat hij al snipverkouden was en er een koude wind blies)


Vanmorgen zou ik visite krijgen, maar dat ging niet door. Kwam mooi uit, kon ik weer eens een bezoekje brengen aan Curoil. Omdat we nog steeds geen gasflessen hebben, geen grote dan.
Eerlijk gezegd werken die dames aan de balie prima. Je hoeft er nooit lang te wachten. Ze kletsen niet met elkaar, alleen om eens iets zinnigs te vragen.
Maar even goed stonden we nog steeds niet in hun computer systeem. Kon ik met een schuine blik zien. Ik werd er wanhopig van. Weer een papier invullen. Naam, adres, telefoonnummer. En u wacht al vanaf januari?
Ja, januari 2012!!!!!!!
Ze keek me aan: Dat meent u niet! Bent u dan niet eerder geweest?
Jawel, maar dan moesten we weer een papier invullen. Het klopte nooit.
Ze ging staan, zei tegen mij: Wacht u even.
Inderdaad, even later was ze terug. Ze zei: Mevrouw, morgen zijn we bij u.
Kijk, dat klinkt kordaat. Als ze gelijk krijgt, kan ze van mij een lintje krijgen.
Anja houdt morgen de wacht. Want je zult zien dat ze anders verdwenen zijn voordat ze de aansluiting gevonden hebben. Ard heeft vanavond na het eten de aansluiting gemaakt zoals het de bedoeling is. Ze hoeven het alleen maar goed te keuren.
We wachten met spanning af. Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

arjan zei

nu ik mn blaadje van wiskunde pakte zag ik dat het een 8,4 is en geen 7 ^^

Mariëtte Koops zei

Heel mooi... Stel je voor dat je zo'n cijfer hebt voor Papiamentu... :)