zondag 3 april 2016

Plezierige herinneringen

Vanmorgen in de kerk zongen we 'U zij de glorie'. Dit natuurlijk naar aanleiding van onze Paasmaandag-actie. Ter opluistering had ik wat foto's van maandag op de beamer gezet. Zoals ik wel verwachtte kwamen bij het zingen van dit lied meteen de herinneringen aan de vroege beklimming van de Christoffel. U zij de glorie, het zal mij altijd weer doen denken aan het zingen boven op de Christoffel. En dat geldt niet alleen voor mij, ik zag het ook bij onze kinderen. Wat is het gaaf om zulke herinneringen te hebben.

Verder zijn we blij met het feit dat 'vriend van onze gemeente' dominee Anne Rienks weer op Curaçao is (zoals een ouderling het vanmorgen uitdrukte). Ook daar kleven plezierige herinneringen aan.

En dan Target. Vanmorgen, na kerktijd, was het weer Target. Ze behandelden met de tieners psalm 104, over de schepping. Met een leuke toepassing: iedereen moest iets leuks meenemen, wat bij hun leeftijd paste. Iets wat ze zelf niet meer gebruiken, wat ze weg zouden willen doen, maar wat voor een ander nog leuk is. Ellen nam een jurkje mee, wat ze toch niet mee kan nemen naar Nederland. Thijs had een doosje grappige paperclips en krijt meegenomen.
Alles ging in een grote mand, waarna ze later, één voor één, iets eruit mochten zoeken. Ellen en Thijs kwamen opgetogen thuis. Ellen met een flesje groene, lekker fel..., nagellak. Thijs met een Suske en Wiske boek.
Ze hadden ook nog geschilderd, naar aanleiding van psalm 104. Binnenkort hangen deze kunstwerken in de kerk.
het roze schilderij is van Ellen, die met het hart is van Thijs

Tenslotte nog wat foto's van gister, of eigenlijk eergisteravond. Thijs zijn feestje in de kunuku. Leuke herinnering!
marshmallows zoeken met behulp van een GPS


touwtjesspel

tijd om te slapen...

's morgens in alle vroegte nog even thee zetten!

Geen opmerkingen: