maandag 30 juni 2014

foto bewerken

Normaal ben ik niet zo van het foto's bewerken. Ik gooi alles zo in mapjes (dat wel) en dan zie ik het later wel weer. Maar vandaag had ik zin om iets uit te proberen. Arjan heeft me geholpen met het één en ander te installeren en zie hier het resultaat.
Dit was mijn stukje van gisteren. Alleen lukte het dus niet, vandaar geen blog. Want het bleek dat het bestand alleen op te slaan was in een bestandsvorm die weer niet op de blog te plaatsen was. Daarom vandaag een nieuwe poging.

Is dan nog niet helemaal wat ik bedoelde, maar ik probeer het wel verder.

Vandaag was het ongelooflijk druk op mijn werk. Dan denk je: het zal wel meevallen, de vakantie begint. Maar nee, fout gedacht. Iedereen heeft dan natuurlijk tijd om ziek te worden en naar de dokter te gaan.
In elk geval is voor de kids de vakantie begonnen. Arjan heeft zijn rapport opgehaald. Heel netjes, maar wel door naar de Havo. Dat hadden we al gehoord, via een niet-officiële weg. Ach, alle mogelijkheden zijn nog voor hem open. Groot voordeel nu is dat hij Spaans een jaar eerder mag laten vallen.
Ellen en Thijs zijn nog een half dagje op school geweest. Tot 10 uur. Ik had een patiënt die ik moest prikken, zij had haar zoon mee. Dus ik vroeg aan de jongen of hij al vrij was. Ja, was het antwoord. Daarop vertelde ik dat mijn kinderen vanochtend nog naar school moesten. Zegt de moeder: Koi kens... Vrij vertaald betekent dat: belachelijk.
Tja, door het ministerie van Onderwijs bedacht.

Vanmiddag heb ik Marthe en Rieke opgehaald van Hato. Die hebben er veel zin in om hier 4 weken rond te kijken, vrijwilligerswerk te doen. De wereld eens van de andere kant te bekijken. Dat gaat vast heel gezellig worden, de komende weken. Ellen en Thijs hebben al een programma voor hen bedacht, voor morgen.

Morgen nog een dagje werken. Ik maak me geen illusies meer, het zal vast weer druk zijn. En dan zijn we met elkaar woensdag vrij: Dia di Bandera (dag van de vlag).

Geen opmerkingen: