donderdag 12 juni 2014

Joehoeoeoeoe!

Het was lang wachten vandaag, heel lang.... maar uiteindelijk kwam het telefoontje van de mentor: Theo is geslaagd. Theo was zelf al lang blij dat hij vandaag aan het werk kon. Ard was thuis, vanmiddag. Dus ik dacht nog wel even naar de Centrum te kunnen voor een paar boodschappen. Dat kon ook wel, maar op de terugweg werd ik gebeld. Gelukkig was het dus goed nieuws!
Om 5 uur moesten we op school zijn. Om de cijferlijst op te halen. Verder wisten we niet wat we moesten verwachten. Maar ze hadden nog een klein feestje georganiseerd op school. Heel gezellig, alleen waren wij ook al op weg naar een ander feestje: lionfish-feest bij Anton en Henriët. Dus we zijn niet zo heel lang bij school gebleven. Theo zijn vriendinnen hier zijn niet geslaagd. Eén heeft een herkansing, de ander is helemaal gezakt. Sneu, maar het was niet echt een verrassing voor haar.
met buurmeisje Manon, die het VWO heeft gehaald


Toen op naar Anton en Henriët. Daar was het al een gezellige boel. Ard had samen met Anton de vis al bijna klaar. In de oven, rolletjes met spek erom, op de bbq, in de pan, op allerlei manieren klaar gemaakt.
Verder nog sla, kipfilet, gehaktballetjes. En natuurlijk ijs als toetje, omdat Theo geslaagd was!
De dominee, net een week op het eiland, viel met zijn neus in de .... vis. Hij wilde graag langskomen om Theo te feliciteren. Dus we hebben hem gelijk maar uitgenodigd voor het eten. Een gelukje voor hem...
Niet alles verliep trouwens vlekkeloos. Want Anton en Minke, de andere visvangers, hadden pech met de auto. Uiteindelijk kwam Minke nog met hun gasten (en het drinken, wat zij mee zouden nemen). Arme Anton, had zo zijn best gedaan om vis te speren. Ik denk dat we dit nog maar een keer over moeten doen. Minke heeft nog wel een paar lionfishes mee genomen naar huis, kon-die thuis een klein beetje mee genieten.




Nog even de cijferlijst van Theo voor de belangstellenden:
Nederlands een 7, Engels een 6, Papiaments een 6, wiskunde een 6, scheikunde een 6, biologie een 6 en geschiedenis een 6.
Waarbij vooral opviel dat hij voor scheikunde schoolexamen een 5,2 had en op het CSE haalt hij een 7,1. Heel bijzonder...
Hoe dan ook, hij is geslaagd en ook nog zonder een onvoldoende.

Geen opmerkingen: