zondag 20 maart 2016

Hoera, Thijs is jarig!

Gister hebben we alvast een voorproefje genomen op Thijs zijn verjaardag. Omdat hij vandaag mee mocht naar Klein Curaçao en ze dan al voor dag en dauw weg moeten, hebben we gisteravond de cadeautjes gegeven. Hij was er erg blij mee.
Al wist hij al het één en ander. Want hij kreeg nieuwe schoenen, die hij natuurlijk zelf moest passen. Daarom was ik gistermiddag met Thijs naar de stad geweest. Hij is nog wel eens kritisch. Nieuwe dingen zitten nooit meteen lekker bij hem. En bij schoenen luistert het wel nauw... zodoende hebben we wel eens lang werk gehad met passen. Maar gister ging het snel. Ze beginnen met de duurste schoenen te laten zien. Gelukkig weet ik een beetje hoe het gaat in die winkel. Ze hebben een afdeling met aanbiedingen en daar stond een leuk paar schoenen in precies de goeie maat. Thijs trok ze aan, liep een rondje en zei: Deze zitten lekker.
Fieuw, dat ging snel!
Toen door naar Zuikertuintje. Want Thijs had een e-kaart gekregen van opa en oma Vreugdenhil waarin stond dat ze geld voor hem overgemaakt hadden. Dus was dit de perfecte gelegenheid om iets leuks uit te zoeken. Hij wilde eerst naar de speelgoedwinkel. Daar keek hij bij de knuffels. Dat vond ik geen goed idee. Hij heeft leuke knuffels, geen reden om daar nog meer bij te voegen. Dat was hij ook wel met me eens, al blijft het verleidelijk. Dan toch maar naar de Bruna en daar zocht hij in no time twee boeken uit.
Omdat we zo snel klaar waren met alles hebben we ons getrakteerd op een ijsje bij de Jamin. Gezellig zo samen!

Verder had tante Ingeborg ook nog een boek uit Nederland meegenomen op mijn verzoek. Van een serie waar hij al meer van heeft: De broederband, van John Flanagan. Die kreeg hij van Arjan. Voorlopig kan Thijs vooruit met lezen.

Van Ard kreeg hij een soort zakmes met lepel, vork en mes.
Hij ziet het helemaal zitten, als ze in april schoolkamp hebben, heeft hij zijn bestek alvast. En hij kreeg er nog een setje bij waarmee hij vuur kan maken, een magnesiumstick. Werkt prima, Arjan gebruikt het altijd om een kampvuur te maken.Tenslotte kreeg hij van Ellen een T-shirt. Thijs groeit hard, de laatste tijd. Vooral in de lengte, al zijn T-shirts worden te kort.

Van de week was ook de echte kaart er al van opa en oma Koops. Dat blijft leuk, echte kaarten.
Al met al hadden we een heel gelukkig kind in feeststemming!
En nu zitten ze op Klein Curaçao. Thijs had voor de bemanning een zak drop mee genomen. Taart gaat niet zo best in deze warmte. Dan moet je zo ingewikkeld doen om het koel te houden. En ze houden veel van drop, zei Ard.
Ze zullen vast een leuk feestje hebben, met elkaar. Vanavond doen we het hier nog even, samen met de kring. Daarvoor zal ik zo meteen kwarktaart maken. Die had Thijs zelf uitgezocht. Leek hem erg lekker. Ik kies meestal voor cake. Dus dit is wel een beetje spannend... Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Douwe en Stijnie Slot zei

Ha Thijs,

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent erg verwend, leuke kado's en wat een leuke foto's!Leuk gehad op Klein Curacao? en was de kwarktaart lekker? Groetjes aan allemaal van ons.