zondag 13 maart 2016

Kerkdienst op Santa Cruz

Vandaag nam onze dominee afscheid. Hij is hier 7 weken geweest. Als dank hebben we een kerkdienst gehouden bij Santa Cruz, met barbecue erna. Altijd een succes.
Het was dan ook een mooie dienst met naderhand een gezellige maaltijd.
Je zult hier maar met vakantie zijn en dit mee mogen maken. Een gebeurtenis die in Nederland niet zo snel zal plaatsvinden. Al was het alleen maar vanwege het weer.

Dus waren we vanmorgen om 9 uur op weg naar Santa Cruz. Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat. Trouwens, we mogen blij zijn dat we aan de westkant van de stad wonen, halverwege het eiland. Als je op Zuurzak woont, of daar in de buurt, dan rijd je zo een half uur langer.



Na de kerkdienst hadden we koffie met gebak. Dat ook nog! Omdat een broeder uit de gemeente jarig was vandaag.
Daarna dus de barbecue. Wat hebben we gesmuld. En gezellig gebabbeld met allerlei mensen.

Ard ging 's middags duiken met een paar anderen.
Bernadette, Ingeborg en ik gingen snorkelen bij Santu Pretu, Ellen ging mee voor de gezelligheid. Dat was eerst 10 minuurtjes lopen. Maar het is daar zo mooi onder water. Heel veel koraal, heel veel vissen. En Bernadette en ik hadden geluk, want we waren net in het water toen we een schildpad zagen zwemmen. We hebben hem een tijdje gevolgd, tot hij te ver uit de kant zwom.
We moeten nog eens even op de kaart kijken welke vissen we allemaal gezien hebben. Ik heb er ook nog niet zo veel verstand van.
Ard en de mannen hadden een paar flinke lionvissen gevangen. Die gaan we zo nog even in de oven doen. Kunnen de dames eens proeven hoe hij smaakt.
Heel anders dan de tonijn die vanmorgen op de barbecue lag. Ik vind ze allebei heerlijk. Ik vind alles wat uit de zee komt en eetbaar is heerlijk...



Geen opmerkingen: