zondag 13 maart 2016

Naar de mooiste plek op Curaçao

Vandaag zijn we naar Band’Abou geweest. De westkant van het eiland. Eerst even bij Landhuis Savonet gekeken. Daar was Ard met de kinderen en anderen van de Turtle Conservation bezig aan een schildpad-tentoonstelling. De ruimte moest geverfd en aangekleed. Het is nog niet helemaal klaar, maar ze zijn een eind opgeschoten. Wij hebben even geholpen om een groot visnet uit de knoop te halen. Dat net gaat gebruikt worden als decoratiemateriaal.

Bij Shete Boka waren Bernadette en Ingeborg net zo onder de indruk van de grootsheid van de natuur als ik altijd ben. Het is zo geweldig om de golven hoog op te zien spatten. Om het geluid van die donderende golven te horen. En de rust en de ruimte te ervaren. De mooiste plek op Curaçao...



We hebben er lekker gewandeld. Daarna hebben we koffie gedronken en een broodje gegeten. Toen we weer uitgerust waren en bijgetankt zijn we naar Playa Piscadó gegaan. Dat is bij Westpunt. We hoopten dat we daar schildpadden zouden zien, en dat is gelukt. Het was de eerste keer dat Bernadette en Ingeborg gingen snorkelen, een beetje spannend dus, maar het ging prima. De schildpadden hadden we al snel gespot. Het zijn zulke mooie dieren! Jammer genoeg vandaag geen zeepaardje.



Omdat het er erg warm was en er niet zo veel schaduw was, zijn we halverwege de middag naar Playa Lagun gegaan. Ingeborg heeft daar nog een poos gesnorkeld en Bernadette en ik hebben heerlijk liggen lezen.



Echt een vakantiedag!

Geen opmerkingen: