woensdag 9 maart 2016

Lang gewacht...

Gister was dan eindelijk, eindelijk de dag dat mijn zusjes Bernadette en Ingeborg op Curaçao aankwamen. Al een half jaar geleden geboekt, dan duurt de tijd lang.
Via Facebook en dergelijke waren we al wel op de hoogte dat ze op Schiphol waren aangekomen. Nadat ze de trein vanuit Harderwijk eerst hadden gemist... En dan op Schiphol is het best spannend, hoe gaat het met de koffers enzo. Daarin zijn de dingen ook al weer anders dan toen wij hierheen gingen.
Je moet nu zelf je koffer labelen. Vervolgens pakte het apparaat het label van Bernadette niet, moesten ze alsnog achteraan aansluiten bij een speciale balie. Toen dat geregeld was, werd Ingeborg ondervraagd waarom ze een mes in haar koffer had. Nee, hoor, zei die, ik heb geen mes bij me!
Jawel, zei de douaneman, zoek maar in uw tas.
Bleek dat er een bestekset in zat, waarschijnlijk van een kampeerpartijtje lang geleden. Haha, vork en lepel mocht ze meenemen, maar het mes moest ze inleveren.
Na al die avonturen zijn ze snel doorgelopen naar de gate en mooi op tijd konden ze aan boord van hun vliegtuig. Niet eens meer tijd genomen om winkeltjes te kijken...

Wij hadden het gistermiddag nog druk met bedden verslepen van huis naar appartement en van de ene slaapkamer naar de andere. Ik heb nog spierpijn in mijn armen.
Voor half 8 was het vliegtuig al geland. Heel handig dat je dat tegenwoordig op flight-tracker kunt volgen. Konden Ellen en ik op tijd naar Hato gaan. Waar we tenslotte toch nog een half uur moesten wachten. Tja, zo gaat dat meestal.

Wat is het leuk om elkaar na twee jaar weer 'in het echt' te zien en te spreken. Genoeg gespreksstof!
Verder was het genieten van alle cadeautjes die uit de koffers kwamen. Chocolade-eitjes, bijvoorbeeld. En worst. Leesvoer voor Arjan en een dik boek voor Thijs.
Ellen kreeg een donut. Niet om op te eten, maar om in haar haar te draaien...
En Spakenburgs Hart! Zoooo lekker. De koelkast ligt vol met allerlei lekkers. Ja, dat is voorlopig echt wel genieten :)

Vanmorgen zijn we nog druk bezig geweest om het appartement verder schoon te maken. Wat fijn om dat gezellig met z'n drieën te doen.
Vanmiddag zijn Ellen en Thijs eerst naar de puppies van Sandra geweest. Daar moest nodig even geknuffeld worden. Daarna is Ellen met 'de tantes' naar de baai geweest.
Ik moest (mocht) naar de fysio. Wat ook erg fijn was.
Ondertussen kwamen er donkere wolken overdrijven. Even goed heeft Bernadette kans gezien om flink rood te worden. Je hoeft hier maar even in de zon te gaan, dan vliegt de kleur erop.

Morgen zal ik ook eens wat foto's gaan nemen! Ik had Ellen gevraagd om foto's te maken op Hato, gisteravond, maar dat is niks geworden. Zij kan beter puppies fotograferen. Zeker nu met haar nieuw-geërfde telefoon van tante Hilde. O, wat is die Ellen blij. Thijs ook, met zijn telefoon, alleen heeft hij nog wat meer moeite om alles te vinden. Ellen is ongelooflijk handig met telefoons, internet, apps en wat dies meer zij. Misschien zit het hem in de leeftijd en komt het bij Thijs ook nog wel... Voorlopig klopt hij voor die dingen aan bij Arjan. Wat fijn om een behulpzame grote broer te hebben!

1 opmerking:

Stijnie zei

Quality time :)!! Heel veel plezier!!