woensdag 30 maart 2016

Koffieleuten

Toen was ik al weer twee dagen aan het werk geweest. Vakantie vliegt voorbij... de werkdagen overigens ook. Er is weer genoeg te doen.
De kinderen hebben nu vakantie. Dat betekent dat ik 's morgens rustig aan kan beginnen. Thijs heeft de opdracht om niet voor half zeven, als ik de deur uitga, van zijn kamer te komen. Hij is onze enige vroege vogel. Meestal al om een uur of zes wakker.
Van de week vroeg Thijs of hij koffie mocht. Maandag was dat. Hij krijgt ook wel eens frozen cappuccino, dus ik wist dat hij de smaak van koffie lekker vindt. Ach, waarom dan niet eens een kopje koffie proberen. Een klein kopje dan maar... Hij had het zo op. " Mag ik nog een kopje koffie?"
Nouou, is dat niet een beetje veel van het goede?? Nee, eentje is wel genoeg om te beginnen.
Gister dronk hij samen met Ard en Arjan, die het ook wilde proberen, een bakkie leut.
En vanmorgen kwam Thijs, met slaperig hoofd, om half zeven zijn kamer af. Ik stond met de autosleutels klaar om weg te gaan naar mijn werk. Hij loopt naar de keuken en zegt: "Is er heet water voor koffie?"
Hallo! Je bent elf. Begin de dag maar met thee, dat lijkt me gezonder. Zal wel een echte koffieleut worden, als ik dit zo bekijk. Hij geniet er wel echt van. En Arjan is ook overstag. Kleine kinderen worden groot...

Vandaag was Margriet, onze stewardess-vriendin, bij ons. Zoals altijd is het maar voor heel even: gister aangekomen, morgen weer vertrekken. Dus we moeten er snel bij zijn. Heerlijk met elkaar naar de baai geweest. Dat kan dan, zelfs als ik eerst moet werken...

En Arjan heeft, heuglijk moment, zijn eigen sedula. Dat is een identiteitsbewijs. Had hij eigenlijk al een paar jaar moeten hebben. Elke keer schoof ik het voor me uit. Tot hij kortgeleden zelf aandrong. Hij heeft het nodig als hij bij Uniek Curaçao werkt. Toen bleek het een fluitje van een cent. Via internet een afspraak gemaakt. Die kwam heel snel. Vandaag kon hij dan terecht bij Kranshi, ons 'stadhuis'. Ard moest wel mee. En binnen tien minuten waren ze klaar.
Theo's commentaar op dit geheel: Curaçao gaat vooruit!
Zaterdag gaan we op herhaling, dan moeten de kinderen een nieuw paspoort. Kost wel iets meer, maar laten we hopen dat het net zo gemakkelijk gaat.

Geen opmerkingen: