vrijdag 11 maart 2016

Zomer in de stad

Vandaag was het weer prima, heel zonnig, lekker warm, heerlijk windje. Oftewel, echt Curaçaos.
We zijn vanmorgen eerst naar mijn ziekenhuis gegaan. Met even een uitstapje langs de kerk. Aangezien we zondag een kerkdienst op Santa Cruz hebben, zien we dan de kerk niet.
Op Damacor heb ik het hele ziekenhuis laten zien. Erg leuk om dan alles in het echt te showen. Het was jammer dat het hoofd van afdeling B er niet was, anders hadden we nog even iets meer kunnen laten zien. Daarna doorgereden naar Groot Davelaar, weten Bernadette en Ingeborg een beetje wat van de omgeving waar ik werk.
Toen door naar Punda. We hebben de barkjes gezien, waarvan de helft ongeveer dicht is. Er wordt tegenwoordig vaak gecontroleerd en als er te veel aan mankeert wordt de boel gesloten. Ziet er wel raar uit.
Bij de Handelskade hebben we een kopje koffie/fruit punch gedronken.
Vervolgens zijn we over de pontjesbrug gelopen. Er was genoeg te zien, ook daarna bij de kraampjes langs het water.
In het Riffort hebben we een heerlijke tosti gegeten.

Toen zijn we langzaamaan weer terug gegaan naar de auto. Natuurlijk moesten we wel even langs het Wilhelminaplein, waar vanochtend de uitspraak over Schotte geweest is. De rechter is heel streng geweest. Nu komt er een hoger beroep, dus voorlopig is hij nog op vrije voeten.

Wij ook, op onze vrije voeten zijn we allerlei winkeltjes in geweest om te kijken. Het enige wat er gekocht is vandaag, is een bikini voor mij en een zonnebril. Bernadette en Ingeborg wilden nog even nadenken over wat ze mee wilden nemen naar Nederland. Dus de stad zien we nog wel een keer, komende week.

Aan het einde van de middag zouden we gaan kajakken. Maar toen we bij Piscaderabaai kwamen, bleken bijna alle kajaks weg te zijn. Na enig overleg besloten we naar Bullenbaai te gaan.
Het was even klimmen en klauteren om beneden te komen.... Daar had Ard in no time een vuurtje branden, zodat we lekker knakworstjes konden warmen. Op een broodje, met sla, komkommer en paprika. Wij hadden zo een heerlijke maaltijd.





Ondertussen konden we de zon onder zien gaan. Voordat het helemaal donker was heeft Thijs het vuurtje uit gepiest en zijn we weer omhoog geklauterd.

Geen opmerkingen: