maandag 7 maart 2016

Terug

Gister kwam Ard terug van Peru. Boordevol verhalen en indrukken. Bijzonder om te horen hoe er overal in de wereld aandacht is voor schildpadden. Er waren zelfs mensen uit Venezuela. Die vonden het zelf ook bijzonder dat ze er bij konden zijn. Gezien de situatie in hun land...
Verder een heel aantal mensen uit Azië, uit Afrika, veel uit het Caribisch gebied. Waarbij het ons verbaast dat er eilanden zijn, groter dan Curaçao, waar ze een projectgroep hebben van, bijvoorbeeld 3 mensen. Of soms maar 1. Dan mogen ze hier niet klagen, met zoveel vrijwilligers. Trouwens, dat geldt voor Bonaire ook.
De plasticsoep in zee blijft zorgen voor problemen bij schildpadden, maar dat zal iedereen kunnen begrijpen. Wat lastiger uit te leggen is is dat allerlei bebouwing op de kust ook zorgt dat schildpadden in de problemen komen. Het lukt ze dan niet om eieren te leggen, of ze komen vast te zitten in hekken. Of in toiletten, zoals Theo vorig jaar gemerkt heeft.
Op Barbados (Ard deelde een hotelkamer met iemand van Barbados) hebben ze 5 nesten per dag/nacht. Daar moeten ze er elke nacht uit om die schildpadden te helpen.
Zaterdag had Ard te voet en per taxi het oude Lima bekeken, samen met Sabine, die hier de leiding heeft over de Turtle Conservation. En ze hebben geshopt, om in Thijs zijn definities te blijven. Het resultaat bij Ard was: t-shirts voor de hele familie, een tafelkleed in Peruaans design en allerlei kleine snuisterijen waar de kids erg blij mee waren.

het tafelkleed

alle landen hadden iets meegenomen voor de veiling

kettinkje voor mij

en stickers, natuurlijk
Na een paar uur slaap en een bak koffie was Ard ook wel weer zo ver dat hij mee kon doen met de wijkkring. Egbert had heerlijk gekookt, kippepoten met rijst en sla-met-pesto!
Daarna hebben we met elkaar gesproken over relaties, naar aanleiding van de Bergrede. Een waardevol gesprek, waarin dan Thijs ook met overgave meedoet. Voor een goede relatie, vraag van Billy, is vertrouwen nodig, was het antwoord van Thijs. Daarna ging het gesprek verder over onze relatie met God en hoe bid je dan? Vertrouw je God en durf je hem alles te vragen?

En nu? Nu zit ik vakantie te vieren. De zon komt net op. Er vliegt een kolibrietje rond. De parkietjes houden een groepsdiscussie in een grote boom en af en toe scheren ze voor mij langs in vliegende vaart. Een bijtje zoekt in de Oleander naar nectar. Nog even genieten van deze rust...
zo tussen 7 en 8 uur 's morgens, voor mij de mooiste tijd van de dag
de zon is nog niet heet, het ruikt lekker, er heerst rust

Maar zo meteen ga ik het appartement poetsen. Donderdag komen de nieuwe gasten.
Morgen heb ik dan nog tijd om Thijs zijn kamer te soppen en de bedden op te maken. Dan is het eindelijk zo ver dat mijn zusjes Bernadette en Ingeborg komen. We hebben elkaar twee jaar niet gezien, behalve via Skype, natuurlijk. Een half jaar geleden hebben ze al geboekt, toen leek het nog een eindeloze tijd wachten. Dat was het ook... en nu is het bijna zover! Tien dagen tijd om ongestoord bij te kletsen en alle leuke plekjes hier te laten zien.

1 opmerking:

Stijnie zei

Lieve Mariette, Wat heerlijk dat je zusjes komen!Geweldig! Dat wordt genieten!Wij genieten mee:)