dinsdag 6 mei 2014

Het gaat goed...

Met Theo, die volgende week zijn laatste theorieles heeft voor zijn rijbewijs. Hier moet je dus eerst je theorie halen voordat je de weg op mag. Vervolgens hebben ze hier in no time een rijbewijs. We zullen zien of het Theo ook lukt. Theorie is geen probleem.
Met mijn tanden en kiezen. Vanmorgen bij de tandarts geweest, alles in orde, beetje gepolijst en schoongemaakt. Ik kan er weer een half jaar tegen aan. Lekker gevoel.
Met Thijs, die hard geoefend heeft voor zijn toets Papiamentu. Nu nog hopen dat de juf het op zo'n manier vraagt dat hij het weet. Op zich kent hij de woordjes, de vertaling. En de spelling, al zit daar het moeilijkste deel: alle streepjes, voor of achteruit.
Met Ellen, die vandaag haar beste vriendin te spelen had. Lekker stel, die twee. Heerlijk als je een vriendin hebt waar je alles mee kunt delen. Morgen beginnen ook voor die meiden de toetsen op school. Doen ze daar heel handig, tegelijk met de EFO. De kinderen van de eindgroepen moeten hard werken voor die EFO. De rest moet heel zachtjes doen, zodat ze niet afgeleid worden. Ja, hier staan natuurlijk alle deuren en ramen ook op school open. Zorgt voor een tikkeltje ruis in de klas... Maar goed, alle andere kinderen moeten ook toetsen maken, dus die worden op die manier stil gehouden.
Met Arjan, die aan zijn project gewerkt heeft: de laatste dingetjes maken, verven. Ik zal van de week wel eens een foto ervan maken.
Verder heeft Arjan de smaak van de Wii flink te pakken. Samen met Ellen en Thijs doet hij een spel waarmee je allerlei vaardigheden oefent. Op het gebied van rekenen, van visualiseren, en nog een paar dingen. Hoe bijzonder om hem daarna te horen uitleggen waar hij zelf sterk in is, wat Thijs goed kan en hoe Ellen het aanpakt. En de conclusie maakt dat Theo dit spel nooit doet, omdat hij dit te saai vindt. Waarop Arjan en ik elkaar aankeken en samen glimlachten. Saai... hoe verschillend zijn de broers.

Ard is nu met Arjan naar Hato, zie fb, omdat daar een nieuw vliegtuig aankomt. Die gaat hier een week testvluchten maken. Altijd leuk om daarbij te zijn (vindt Ard) maar in dit geval maakte Dick Drayer van Caribisch Netwerk het nog leuker door Ard om een interview te vragen. Dat gingen ze eerst nog even doen.

Geen opmerkingen: