maandag 19 mei 2014

Project

Arjan zijn project is zo goed als af. Hij heeft het voor elkaar gekregen om 2 lantaarnpalen te knutselen met lampjes die echt werken als je er een batterijtje tegenaan houdt. Hij heeft, zeg maar, één tegel gemaakt, zijn groepsgenoten ook, tesamen moet het dan een geheel zijn. Ik vind het in elk geval mooi geworden.


Een ander project is ons bankproject. Een tijdje terug hebben Theo, Arjan en Ellen een bankrekening bij de MCB gekregen. Compleet met pasje. Nu moesten we nog een e-pass scoren, zodat ze ook aan internetbankieren kunnen doen. Daarvoor moesten we met een ID met foto naar de bank. Dat zijn altijd van die onhandige acties. Ik twijfelde of de kids daarvoor zelf mee moesten (niet handig, met 4 baldadige kinderen in zo'n omgeving, ik spreek uit ervaring) of dat het op een andere manier zou kunnen. Vandaag was zo'n moment om dit uit te proberen. Ik met alle paspoorten, inclusief die van mijzelf, samen met Ellen op naar de bank. Staan we daar voor de deur, zeg ik tegen Ellen: Nee hè, jullie bankpasjes vergeten. Ik was zo gefocust op die ID, pasjes helemaal vergeten. Nou ja, toch maar proberen.
Blijkt dat het geen enkel probleem is, met paspoorten krijg je zo een serie e-pasjes mee. Hoppeta, klaar.
Nu moet de hele familie nog leren hoe het werkt. En dat is geheel anders dan bij de ING, kan ik je vertellen. Ik heb het geleerd met een Engels woordenboek naast me.

en dit is, en passant, een nieuwe vensterbank...

Nog een project: aanrecht schuren en lakken. Na alle olie, die we eerst op het houten aanrechtblad hadden gesmeerd, hebben we een tijdje geleden de hele boel geschuurd en gelakt. Lijkt die olie toch weer er doorheen te komen. Balen, als je bijvoorbeeld een papiertje op het aanrecht legt, plakt het er aan vast. Dus, dachten we, schuren en lakken, probleem over. Maar nee, Ard heeft zich met alle macht op de schuurmachine geworpen, het blijft plakkerig. Lading terpentine erover, toen werd het beter. Nu zit de eerste laag lak erop. Goed laten drogen en hopen dat het beter wordt.

Geen opmerkingen: