zaterdag 8 maart 2014

Porto Marie en een bijzóndere belevenis...

Vandaag dus een dagje er tussen uit. Eerst hebben we heerlijk uitgeslapen. Ellen kwam om 9 uur haar bed uit. En ze lag er gisteravond om 8 uur in, nog iets eerder zelfs. Toen sliep ze ook snel, want we hebben haar niet meer gehoord of gezien. Dat is al bijzonder.... Daarna dus een flinke nacht gemaakt.
Thijs en Rianne waren wel eerder wakker, maar die hoor je allebei niet :) Wij waren ook om een uur of half 9 wel uit bed, maar alleen al het idee dat je nergens voor hoeft te haasten!
Rustig een bolletje eten, kopje thee, kopje koffie.  Theo kwam er even bij zitten met zijn bolletje. Arjan sliep ook uit. Die had geen haast. Theo wel, want hij had een heel programma voor vandaag. Te lezen op zijn fb is het allemaal gelukt. Knap van hem dat hij toch kans ziet om structuur aan te brengen in zijn studie!

Tegen 10 uur zijn wij weggegaan. Rianne met de kids achtergelaten. Doen we trouwens met een gerust hart, want dat loopt altijd prima. Zo ook vandaag.
We moesten wel iets kiezen om naar toe te gaan. De keus is natuurlijk niet zo groot als Nederland, maar toch. Daaibooi waren we de laatste tijd al een paar keer weer geweest. Cas Abou is zo prijzig. Santa Cruz is een zooitje. Laten we eens gaan kijken bij Porto Marie. Daar heeft Ard goede herinneringen aan, van vroeger. Al is het nu wel heel anders geworden. Wel een strandje met sfeer. Het was ook niet zo druk.

Er was een troepiaaltje, een kleintje, die kruimels brood at uit Ard z'n hand, zo grappig.


Maar nog bijzonderder was dat ik een rog heb gezien, door Ard z'n duikbril. Ard zei al: de kinderen zullen het niet geloven.
Huh?? Nou, die geloven echt wel dat wij een rog hebben gezien.
Nee, zei hij, dat jij mijn duikbril op hebt gehad.
Inderdaad, ze vielen bijna van hun stoel, maar ze geloofden het wel.
spotted eagle ray, oftwel een rog

ongestoord een boek lezen!

En vanavond hebben we lekker bij de Buurvrouw gegeten. De Buurvrouw op Grote Berg, dan wel. Een leuk, gezellig restaurantje. Betere service dan bij Tempo Doeloe. Ze stonden al bij de deur om ons welkom te heten. We zaten net, toen kwamen ze al vragen wat we wilden drinken. En de bestelling stond binnen de kortste keren voor onze neus. Al met al weer een goede ervaring.

vissersbootjes die voorbij varen...

Wat een heerlijke dag!!

Geen opmerkingen: