zaterdag 1 maart 2014

Uit de grond van ons hart...

Zo dankbaar. Dat het nu zo goed gaat met dat kleine mannetje, Ree-Ghan. Ze zijn net bij ons op bezoek geweest. Het was fijn om elkaar nu rustig te kunnen spreken (alhoewel Ard wel het leeuwendeel van het gesprek gedaan heeft... blijft nog wat lastig met mijn hakkelige Papiamentu). Maar ik begrijp wel ongeveer alles wat er over tafel gaat. Nu konden we alle kanten van het verhaal naast elkaar leggen.
Ondertussen speelde Ree-Ghan met Ellen en Thijs. Hij loopt en rent en springt, speelt met de bal, vraagt van alles, waarop Ellen en Thijs hun best moeten doen om daar antwoord op te geven in het Papiamentu. Hij was meteen helemaal weg van Ellen, liefde voor altijd. Ellen zei, toen ze naar bed ging: dit was de mooiste dag van mijn leven. Geweldig.
We hebben afgesproken om nog een keer met z'n allen een dagje naar de baai te gaan. Dat zullen de mensen van het strand en van de bar ook wel leuk vinden!

een dikke brasa voor Ellen
een heerlijk bedankje voor ons, maar het mooiste was natuurlijk om Ree lekker te zien spelen met onze kinderen!

Verder hadden we een relaxte dag. Vanmorgen ben ik met Arjan naar de kerk geweest. Domi Rudsel heeft de nieuwe laptop even uitgelegd. Met vereende krachten hebben we toen het beamer programma goed ingesteld. Ik was blij dat Arjan mee was...

Rianne was al met Ellen en Thijs naar de baai. Die zijn dan ook lekker verkleurd, vandaag. We hebben er een lading aftersun opgesmeerd. Thijs zat de hele middag met een ander jongetje te spelen. Samen een zandkasteel bouwen en graven. Goed om te zien! Vaak zoekt Thijs de volwassenen op, vandaag had hij dus aansluiting met een ander kind. Fijn!
Ellen heeft een hele poos met een klein meisje gespeeld. Die heeft altijd wel aansluiting bij anderen. Voor de rest heeft ze ook heel wat armbandjes gemaakt met elastiekjes. Het zal in Nederland inmiddels ook wel een rage zijn... Wat heeft die slimmerik gedaan? Ze verkocht ze bij de bar aan anderen. Nu heeft ze weer geld om nieuwe elastiekjes te kopen. Of we dan even zo snel mogelijk weer naar de Top-1-Toys zouden gaan. Liefst eigenlijk vanmiddag nog...Nou, nee.


Theo is al hard aan het leren geweest voor zijn toetsen. Wat een ijver! Dat gaat vast goed komen. Hij had ook tante Norin al ingeschakeld voor de vertaling van zijn werk van Papiaments. Hij moet zelf zijn verhaal wel doen, maar dan weet hij wel dat het goed is. Ook al zo'n slimmerik...

Ard had het vandaag ook druk met zijn werkstuk: de preek voor morgen. Over toppers op het podium. Maar nu eerst lekker slapen.

Geen opmerkingen: