zaterdag 2 augustus 2014

Bananenkoninkrijk...

Het werd hoog tijd om de bananen van de tros te halen, althans, het deel dat al mooi geel geworden was. Dus vanmorgen, nadat we heerlijk uitgeslapen hadden, ging Ard verf halen. En ik ging de bananen verwerken: Het waren er wel 50, denk ik. Allemaal pellen en in delen invriezen. Kant en klaar om er smoothie van te maken. Nu zitten er nog minstens 35 aan die nog geel moeten worden. Dan gaan ook die de vriezer in. Ze zijn wel een paar maatjes kleiner dan die je zo in de winkel koopt. Korter, niet dunner, trouwens. Vanmiddag hebben we de eerste smoothie ervan gedronken. Jammie!
het eerste deel dat rijp is

deze moeten nog iets geler worden, zal nog een dagje duren, schat ik in

en dit is dan de smoothie, beetje dik uitgevallen, maar zoooo lekker!

Na stofzuigen, dweilen, was opvouwen, strijken en de presentatie voor morgen afmaken, werd het tijd om naar Grote Berg te gaan. Want we waren uitgenodigd door Herman en Anja om daar te komen barbecueën. Dat laten we ons geen twee keer zeggen...
Kids konden daar eerst nog een poos in het zwembad. Ondertussen zagen wij de vliegtuigen binnenkomen. Ard had zich al verbaasd over de eerste Arke-vlucht van vanmiddag: die zijn door de tropische storm gekomen en hebben daarvoor een zigzagroute genomen. Eigenlijk zijn we wel benieuwd hoe die mensen uit het vliegtuig zijn gekomen, of ze veel zakjes gevuld hebben, zeg maar. Want het is vast geen leuk stukje geweest... KLM heeft een route eromheen genomen, die was ook erg laat. De tropische storm is bij (of langs) Sint Maarten. Wij hebben er geen last van.

Arjan vermaakt de honden (of andersom...)

het waait altijd zo hard op Grote Berg, alles moet je   goed vasthouden, anders gebeurt dit
KLM komt binnen, het leek wel of ze recht op ons af kwamen vliegen, maar uiteindelijk draaiden ze bij

met een BC aan boord: de heer E. Kuwas...

Geen opmerkingen: