zaterdag 16 november 2013

hij komt, zij komt...

Kies voor het vervolg uit onderstaande opties:

a. Sint en piet (al dan niet zwart)
b. De koning en zijn vrouw
c. Kippenvel in de cinema
d. Wladimir (CoCo) Balentien

a. Mariette is met Thijs naar de Annabaai gegaan waar met veel bombarie weer een blik regenboogpieten en witte sint zijn gestrand. Komisch hoe hier het fenomeen Zwarte Piet helemaal niet leeft. Een aantal jaar geleden is hier dé Zwarte Piet al ingeruild voor de Regenboogpieten. Einde discussie. En vanmorgen was het dus een groot kinderfeest met vooral veel, heel veel zwarte kindertjes. Die vast heel erg genoten hebben van alles, omdat het hun cultuur is.
Thijs heeft iets minder genoten. Hij vindt het vreselijk, die herrie aan zijn oren. Ik zei al dat hij blij mocht zijn dat hij niet in de binnenlanden van Afrika is geboren, want daar is zulke herrie normaal. Tromgeroffel, en de versterker op maximaal.


b. Ard is al weken druk met de voorbereiding van een bezoek van 30 minuten aan twee VPCO scholen door zkh en hkh de koning en koningin, maandag is het zover, maar nu moet er vooral nog veel worden voorbereid. Als oplettende kijker heeft Ard al wel vast de aankomst op Hato (in het donker) vastgelegd.
in de avond...
 
en overdag


c. We hebben in de tropen lekker zitten kijken met het hele gezin en de Boertjes naar De nieuwe Wildernis, koud (letterlijk in de cinema..) en hartverwarmend weer, eventjes terug in Flevoland, maar nog steeds blij in/met de tropen!!!
Geweldig, om die film zo te beleven. Iedereen vond het mooi. Behalve Thijs, die vond het vreselijk zielig. Vooral de kapers... Wat, huh?? Kapers??
Ja, die vissen. Aha, de karpers! Tja, en het veulen, en het hertje... Thijs heeft dus maar een melatonine tabletje gekregen om in slaap te vallen. Ik vreesde een onrustige avond en nacht. Duurt even voordat deze ervaring gezakt is.

 
 
aan de popcorn terwijl het zwarte veulen wegkwijnt....
 
d. Morgen heet de Arowakenweg ineens niet meer zoals vanouds... Kaya Coco Balentien wordt het, vernoemd naar een honkbalheld die in Japan furore maakt. Hij is een echt kind van Kwartier (de wijk waar de Arowakenweg in ligt) en morgen wordt hij gehuldigd. Bijpassend cadeau is dan een nieuwe straatnaam... met veel bombarie en feest gaan morgen de Arowakken dus het eiland af... afscheid van een oude indianenstam die weliswaar niet erg vredelievend waren, maar wel een stuk historie vormen van Curaçao. Bijkomende vervelende consequenties zijn dat we 's middags dus niet meer bij onze eigen kerk kunnen komen en dat er weer veel troep gemaakt wordt op de stoep van de school waar we net alles hebben opgeruimd voor het bezoek van W en M as maandag...... grrr.... slechte timing dus!

 
 de weg is weg....
 
 

1 opmerking:

Renske zei

Spannend! Veel plezier morgen met het hoge bezoek :)