zondag 3 november 2013

Water...

Vannacht had het flink geregend. We zijn af en toe wakker geworden van een klap onweer. Maar voor de rest hadden we goed geslapen. Tot onze verrassing stond wel de rooi helemaal vol water. Oké, daar hebben we die rooi ook voor. Het loopt langzaam leeg naar de zee. Prima.
Al vroeg waren we klaar voor de kerk. Beamen, koffie schenken... Beter om op tijd te vertrekken.
Bij de rotonde Palu Blanku, Schottegatweg, was de weg afgesloten met pionnen en een lint. In de verte zag ik het water glinsteren... Ik was er al bang voor, want vrijdagmorgen was het al voor de helft ondergelopen. En toen had het nog niet eens zoveel geregend.
Maar goed, geen nood, rondje gemaakt en via Santa Maria en de Churchillweg kwamen we ook wel bij de kerk. Nog steeds mooi op tijd. Die weg ligt een stuk hoger, dat scheelt.
We hadden een mooie kerkdienst. Al waren er weinig mensen, maar dat was wel weer logisch, omdat her en der de boel blank stond.
Later zagen we op FB de foto's van Saliña. Wow, daar zijn echt auto's gestrand: mensen stonden tot hun knieën in het water.
de weg is weg, neem een kano...


Omdat het verder droog bleef, vandaag, was het ergste water na een paar uur wel weer weggezakt. Alleen is de grond nu wel verzadigd met water. Oktober was de droogste oktober sinds 1935! Nu dat wordt dan even snel ingelopen in november.
Want ook voor de komende nacht waarschuwen ze voor veel water. Spannend wat het gaat worden, morgen. Als het echt erg is, wil Ard mij wel afzetten, vlakbij het ziekenhuis. Lieslaarzen mee, want het Advent Ziekenhuis ligt erg laag. Dan ga ik wel met een busje terug naar huis. De kinderen zijn vrij, morgen. Alle personeel heeft een congres, Ard dus ook. In het Hyatt, dat wordt vroeg plassen morgen! Want het Hyatt is een mega eind rijden. Zeker als het dan chaos is op de weg. Misschien valt het nog mee, we houden hoop. In elk geval zijn er geen overstromingen gemeld bij de scholen!


Het leek Thijs zo leuk om met het vlot op de rooi te varen. Mij leek het iets minder leuk, niet echt gezond. Ach, zei Ard, gaat hij daarna toch even douchen.


Vooruit dan maar. Thijs dikke lol in zijn eentje op het water. Daardoor werd Arjan aangestoken, die ging ook meedoen. Ze kwamen allerlei beesten tegen, vooral in de boompjes in het midden. Tja, die dieren zoeken ook een beetje een droog plekje. Behalve de leguanen, die zwemmen lekker mee.
De foto's zijn erg leuk geworden! En het filmpje: http://youtu.be/4rg0PzX_32w



roeien met een beachball-racket. Creatief

2 opmerkingen:

Geertrude Verweij zei

Zo, zijn we net op tijd weer naar huis gegaan... (woensdagmidag) Hoewel, hier is het ook nat en bij jullie is het tenminste warm ;-)

Peter Gerritsen (Andoburg) zei

Lang leven de prowise schuimmatten :)