woensdag 23 april 2014

Geslaagd

Vandaag zijn mama en ik naar Groningen geweest. Met de auto naar Hoogkerk en dan met de cityliner verder. Zo verschrikkelijk leuk om dan door de wijken te gaan waar we vroeger fietsten op weg naar school. Om tenslotte langs het mooie hoofdstation te rijden! Op de Grote Markt zijn we uitgestapt. In 1 streep door naar de H&M. Waar we uren rondgeneusd hebben, nou ja, uren is een beetje overdreven. Maar dat we onze mannen niet bij ons hadden was wel handig... Ik kan in elk geval weer een jaar vooruit, zullen we maar zeggen.
Tussen de middag zijn we naar V&D gegaan, La Place. In het zonnetje hebben we een heerlijke salade gegeten. Buiten! Met het uitzicht op de Martinitoren. Wat had ik een spijt dat we geen fototoestel bij ons hadden. Helaas.
Daarna zijn we door de Herestraat teruggelopen. Waar we nog een paar winkels met een bezoekje hebben vereerd...
Ik dacht dat de bus ook weer langs het station zou gaan, leek me een logische route. Gelukkig was dat ook zo, het was even zoeken, maar uiteindelijk zagen we het goeie nummer aankomen.
Vanaf Hoogkerk zijn we met de auto over Peize en Roden teruggegaan naar Leek. Ik moest er aan denken dat Ard vorig jaar Nederland zo grijs vond. Mijn beeld van Nederland nu is dat het zo groen is. Zoveel ruimte en zo groen! En dat er zoveel fietsers zijn... Hoe vreemd is het dat ik toch ook in een stad woon, Willemstad is bepaald geen dorpje, maar toch heb ik het gevoel dat het hier in de stad veel drukker is. Ander straatbeeld misschien?
's Nachts is het daarentegen zo stil hier. Je hoort geen enkel geluid. Dat ben ik niet meer gewend.

Roden was ook leuk om nog even heen te gaan. Bij de Vogele hebben we nog een korte broek gekocht. Allebei... op Curacao kan ik die nooit vinden, dus dit was echt een meevaller.

Thuis zijn we eerst aan de koffie gegaan, heerlijk. Vermoeiend, zo'n dagje, maar erg gezellig en het heeft genoeg opgeleverd :-)

Geen opmerkingen: