donderdag 10 april 2014

Het zal je maar gebeuren!!

Dat je ergens gaat helpen verhuizen omdat je toch niks anders te doen hebt. Daar mensen ontmoet en aan de praat raakt. Vertelt dat je straks examen doet en daarna een baan gaat zoeken. En dat je even daarna een baan aangeboden krijgt. Dat overkomt Theo dus.
Vanmiddag is hij bij Coral Estate geweest. Daar wordt alles aangepakt. Huisjes gerenoveerd, alle aanplanting gesnoeid, zwembaden vernieuwd. Kortom, het hele park krijgt een make-over. Daarna moet alles picobello bijgehouden worden. De man die dat in zijn beheer heeft gekregen, heeft Theo gevraagd om hem daarbij te helpen. Dat wil zeggen, beginnen met het leren snoeien, beplanten, en alle voorkomende werkzaamheden op te pakken.
Gelijk aan de slag na het examen. Het zal je maar gebeuren! Ik denk niet dat er veel jongeren zijn die zo aan de slag kunnen in deze tijd. Hier niet en in Nederland niet.
Theo heeft er veel zin in. Die ziet het wel zitten. Enige minpuntje is dat het best een eind de andere kant op is, richting Westpunt, bij Daaibooibaai. Dus moet-ie nu als de gesmeerde bliksem zijn rijbewijs halen, dan kan hij gaan sparen voor een autootje.

https://www.youtube.com/watch?v=-u246xipJos 
dit is een leuk You Tube filmpje over hoe het gaat worden...

Thijs heeft een spreekbeurt morgen, over skateboarden. Ik ben heel benieuwd hoe dat af gaat lopen. Het begin klinkt wel goed. Ik hoop dat hij er helemaal uit komt.
En Ellen heeft weer een toets van Papiaments. Ik moet de nieuwe bladzij nog in wrts zetten, dan kan ze gelijk weer verder. Het blijft hard werken, maar het gaat best goed. En nu hebben we ook nog leuke boekjes van tante Norin gekregen!!

Geen opmerkingen: