maandag 27 mei 2013

Hard gewerkt

Er is weer hard gewerkt. Arjan moest vandaag, met zijn groepje, de film afmaken. Ze zijn om 3 uur begonnen, zouden tot 6 uur doorgaan, maar het werd nog later. Nu zit hij de puntjes op de i te zetten. Ik geloof dat hij dat liever zelf doet dan het aan anderen over te laten. Sowieso kwamen er al 3 niet opdagen (van de 9). De rest is wel gemotiveerd, begreep ik van hem. Hij vond het een leuk project. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
Thijs kwam helemaal met z'n tong op z'n tenen thuis van judo. Dus ook hard gewerkt.
Ik heb het vanmorgen ook druk gehad. Wel lekker, trouwens. Van 7 tot 11 aan één stuk door geprikt. Alleen snap ik niet dat ik in Zeewolde in die tijd wel 50 mensen kon prikken en hier maar een stuk of 30. Denk dat het toch wel aan de administratie ligt. Nu zit ook alles in de computer en zitten de barcodes op de buizen. Eigenlijk moet je die tijd er bij op tellen in Zeewolde, dat de mensen in het ziekenhuis alles nog in de computer moesten zetten en de buizen stickeren. Nou ja, in elk geval vloog de tijd om. Wel een paar vergissingen maar die waren nog te overzien en te herstellen. Tja, alle begin is moeilijk. En van je fouten leer je het meest!
Uiteindelijk heb ik het laatste uur bijna geen patiënten meer gehad. Dus konden we rustig alle materiaal voor verzending klaar maken en waren we mooi om 12 uur klaar. Super.

Ellen heeft met een vriendinnetje uit de buurt vanmiddag gefietst. Lachen, hoor. Op de mountainbike. Ze kan er net bij. O, zei ze, je moet in elk geval 1 rem hebben die werkt. En dat heeft die fiets. Ja, volgende week verkeersexamen. Op dinsdag, misschien kan ik wel mee naar het verkeerspark. Leuk om foto's te maken!

Theo heeft thuis hard gewerkt. Die was al vroeg klaar op school, om nogal onduidelijke redenen. Het klopt wel, daar niet van. Hij hoefde zich dus niet te vervelen: vrijdag mondelinge toets van Nederlands. Verder is hij druk met Papiamentu. Samen met Daphne, die ook erg Nederlands is, heeft hij geluk met de leraar: ze mogen een papiertje met punten erbij houden als ze een betoog moeten houden. En de leraar zal niet letten op spellingfouten. Hij is helemaal in de gloria. Je kan bij hem goed zien waar zijn talenten liggen. Zodra het op spreken aankomt, mondelinge toetsen, betogen, ed dan zie je hem opleven en er helemaal voor gaan. Als er hoofdstukken uit boeken geleerd moet worden is hij minder enthousiast.
Nu leeft hij zich nog even uit op judo.

Ik denk dat Ard ook wel hard gewerkt heeft. Over hard werken gesproken. In elk geval wordt er nu nog hard gewerkt op de kerkenraad... En dat zou waarschijnlijk laat worden.

Op internet stond een leuke site over bananenplanten. Je hoeft niet te snoeien, de moederplant sterft af na de bloei. Oké, we zullen zien. Er stond ook dat een plant na 9 maanden gaat bloeien. Dat klopt dus ongeveer. Maar dan duurt het 3 maanden voordat de vruchten rijp zijn. Dat wordt nog even geduld hebben dus.

goed kijken: er rolt steeds een donkerrood blad op, de tros wordt al heel zwaar, maar je zou zeggen dat-ie het moet kunnen hebben...

en hier: een vierde puntje van een pup (ja echt, zo heet dat bij bananen) wordt zichtbaar!

Geen opmerkingen: