donderdag 16 mei 2013

Thuis

Vandaag ben ik weer eens lekker een dagje thuis geweest. Alle tijd om een verslag te maken van de Bijbelstudie van gisteren. Zodat we dat kunnen delen met de rest van de gemeente.
Daarna snel met een sopje door het huis. Zaterdag mogen de kinderen weer hun eigen kamer schoonmaken! Hé jongens, dan weet je dat vast!!
En toen naar de Building Depot, een enorme bouwmarkt en een zusje van Leen Bakker uit Nederland. Het werd hoog tijd voor nieuwe lakens, nieuwe handdoeken. Ik kwam nog een leuke aanbieding tegen van iets. Cadeautje voor Ard z'n verjaardag.
Ook zag ik nog een leuke vriezer. Aangezien de koelkast van het appartement op zijn laatste benen loopt, moeten we daar iets anders. Morgen halen we een andere koelkast. En dat vriezertje, gewoon een simpele kist, kunnen we dan bij ons op de porch zetten.
Het idee was goed.


Maar zopas hoorden we dat er brand uit is gebroken bij de Building Depot. En dat was geen kleintje! Op een filmpje op You Tube kon ik zien dat de vlammen hoog uit het dak sloegen. Ard kon het niet laten om even te gaan kijken, samen met Theo en Herman. Ramptoeristen.
Dus die vriezer zal wel gesmolten zijn...

De mannen zijn net weer terug met foto's en verhalen, ze hebben een mooi plekje gevonden na flink zoeken en wat foto's gemaakt, maar het is een heel complex wat aan het afbranden is... minstens zo groot als Wolter Koops... heftig allemaal! De minister van onderwijs heeft samen met de VPCO een noodplan bedacht voor als er morgen nog (rook)overlast is, dus Ard moet morgen om 6.30 op appél.


Thijs had een 8,3 voor zijn spreekbeurt. Blijkbaar kan hij het wel alleen. Zal nog eens aan de juf vragen hoe het ging.
Ellen is weer bezig met Citotoetsen. Ik vind het wel leuk om te merken hoe ontspannen zij daar mee omgaat. Dat heeft ook zeker te maken met hoe de juf haar stimuleert. Ellen wil het graag goed doen en ze heeft genoeg zelfvertrouwen om met plezier dan aan die toetsen te werken. Volgens haarzelf doet ze nu de toets van eind groep 5. Als die goed is mag ze door met midden groep 6. Dat zou een grote stap vooruit zijn.
Ze heeft er nu al buikpijn van dat ze binnenkort afscheid moet nemen van de juf, als de vakantie begint. Tja, dat hoort er bij.

Geen opmerkingen: