zondag 20 oktober 2013

Bonaire 2

Vandaag hebben we weer eens uitgeslapen op zondag.... jawel... pas om 8.45 zouden we opgehaald worden uit ons appartement en dat is dus wel echt zeker 45 minuten later klaarstaan dan gebruikelijk op zondag. We hebben dan ook heerlijk rustig ontbeten en konden ons op ons gemak klaarmaken.


Met Keesjan en Jacolien zijn we naar de IBC geweest waar we weer andere bekenden troffen... erg gezellig en goed! Oud-gasten van ons appartement, Walt en Lynn (nee geen Disney) uit de US, de 'Completed Jew' (messiasbelijdende Jood) uit het internetwinkeltje op Hato en de geëmeriteerde dominee uit Guyana. Het was een mooie dienst waarin de missie van de kerk nog eens werd uitgelegd. Na de gemeentekoffie zijn we meegegaan met de De Kruyfjes en hebben hun nieuwe huis op Belnem bewonderd, op een steenworp van de Werkcon huizen die als voorbeeld voor ons huis op Bluebay dienden.



Na een gezellige ochtend en veel uitwisseling van verhalen, belevenissen en ervaringen zijn we na een lekkere broodmaaltijd door Keesjan afgezet bij Donkey beach. Geen ezelpark of sukkelstrand, maar een heerlijke streep zand en koraal onderaan de startbaan van Flamingo Airport. Het was er gezellig druk met diverse Bonairiaanse gezinnen die visten, bbq-den en verjaadagen vierden.

 
 
 
 

We hebben genoten van een rustige middag met een boek, zon en zee... Af en toe landde er een vliegtuig, schoof er een zeilboot voorbij en verdween de zon voor een paar minuten achter een wolk... heel aangenaam allemaal! In de verte lag het superyacht van Paul Allen (Microsoft) aan de kade...



 
 

Wij hadden geen vervoer, maar na een mooie zonsondergang en de aankomst van de KLM mochten we met een politieagent, waar ik een praatje mee aanknoopte, meerijden richting Nikiboko. Hij woonde in de buurt, vond het wel gezellig en bracht ons helemaal thuis....



Na een lekkere maar simpele maaltijd is Mariette begonnen met het schrijven van haar papiamentstalige 'preek' voor de identiteitsdag van het ziekenhuis en neem ik de blog-honneurs maar even waar. We willen tenslotte genieten van het weekend, lekker bijslapen en op tijd naar bed.   

Geen opmerkingen: