zondag 13 oktober 2013

Marine!!

Vanmorgen hadden we de wekker al vroeg staan. Alleen ging hij niet af. Om 6 over 6 schrok ik wakker. Om half 7 begon onze wandeltocht. Dat werd heel snel aankleden en plassen. Maar precies half 7 waren we in Otrobanda, aan de start en konden we achter aansluiten.















De zon was net opgekomen en daar liepen we met vele anderen. 5 km, dan konden we nog op tijd in de kerk zijn. Het was echt heerlijk lopen in de vroege ochtend. Rondje Otrobanda, even de pontjesbrug over, klein rondje Punda, terug over de brug en regelrecht naar de Bloedbank. Daar kregen we een lekker bolletje, met een banaan of een mandarijn, en een flesje water. Rap naar huis, even douchen en nog voor half 9 zaten we in de kerk.
Bob had de beamer al helemaal geïnstalleerd, dat liep dus ook gesmeerd.

We hadden vandaag een vlootpredikant op de preekstoel. In Zeewolde ook wel bekend, want hij komt uit Almere: ds. Veltkamp. Leuk gezicht, een ds. in tropentenue.


Ellen wilde heel graag met de ds op de foto. Gelukkig vond hij dat goed...

Hij had een andere marinier meegenomen, die ook op de zr ms Amsterdam meevaart als bemanningslid van de NH-90 helikopter. Verder hebben we een hele serie mariniers/defensie-mensen op het moment in de gemeente. Voor 3 maanden, een jaar, 3 jaar...

 

Laten onze gasten nu ook net banden met de marine hebben en het staartstuk van de heli mee hebben ontworpen bij Fokker. Niet te geloven hoe dingen soms samen kunnen komen. Mogen ze morgen op de zr ms Amsterdam kijken (wat ze al hoopten!) en woensdag op Parera, de marinebasis.
Tot zijn grote geluk mag Ard morgen ook mee aan boord. Er was genoeg leuks om te laten zien, zei de dominee. Ja, dat denk ik ook wel... Jammer voor onze jongens dat ze morgen net weer naar school moeten.
Maar ja, je kan niet alles hebben, zou Theo zeggen.

1 opmerking:

Ike zei

hallo Mariette,

Leuk om te lezen dat onze buren een kijkje bij de marine mogen nemen, Jolanda had ons verteld dat het waarschijnlijk niet ging lukken, en nu lees ik toch dat het kan. Handig die weblog van jou Mariette, hartelijke groeten Ike,en de groetjes aan onze buren.