dinsdag 22 oktober 2013

weer op gang

Vandaag weer in het normale leven geploft. Gelukkig was het niet gelijk heel druk op mijn werk. Gewoon lekker doorgewerkt.
Ard had vanmorgen een training te geven. Iedereen was enthousiast, zo moet je het hebben.Omdat de boeken vandaag terug moesten naar de bieb, zijn we daar tussen de middag heen gegaan. Ard had Thijs en Arjan daar afgezet. Ik ben er later heengegaan met Ellen. Kwamen we daar er achter dat er nog wel 2 boeken thuis liggen... Die moeten morgen nog even afgegeven worden. Verder hebben ze weer nieuwe boeken gezocht. Gaan we gelijk ook weer even de regels gebruiken: een half uurtje per dag hardop lezen. Oefening baart kunst.
Blijkt dat Ellen de 'd' aan het eind van een woord uitspreekt als 'de': bedde, en zo nog een paar woorden. Maar ja, als ik dat een paar keer verbeterd heb, is ze erg geïrriteerd. Wat ik me ook wel voor kan stellen: hoogst irritant, door het verhaal heen te blèren. Dus dat moeten we een beetje beperken... Het moet wel vooral leuk zijn.

De miertjes hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de badkamer te bevolken. Je snapt werkelijk niet waar ze naar op zoek zijn. Er ligt niks eetbaars. Ze lopen vrolijk door de wastafel... Vanavond heb ik ze maar even wel iets te eten gegeven: hopen dat ze daar flink gebruik van maken. Dan zijn we er morgen klaar mee. Lekkere smurrie van de Pest Control.

Ard had nog niet genoeg beweging gehad, vandaag. Die is nog aan de wandel geweest, vanavond. Nu nog even iets drinken, dan is het al weer bedtijd. Met een D.

Even een grappig tussendoortje, de landen van de volgers van de blog vandaag:

Nederland
155
Verenigde Staten
119
Curaçao
30
Polen
17
Frankrijk
16
China
11
Venezuela
7
Indonesië
5
Italië
4
Oekraïne
4

En de maand-landen:

Nederland
4587
Curaçao
934
Verenigde Staten
439
Tsjechië
135
Caribisch Nederland
103
Frankrijk
63
België
51
Oekraïne
40
Duitsland
37
Verenigd Koninkrijk
26

Wij weten werkelijk niet wie er achter deze cijfers zitten, maar laat maar via een reactie weten waar je woont en waarom je ons volgt, we zijn heel benieuwd!

In het nieuws is nu ook officieel bekend gemaakt waar Ard de afgelopen weken -in het geheim- al regelmatig mee bezig was, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima komen op 18 november op twee scholen van de VPCO! Helaas net niet de scholen waar onze kids op zitten, maar Ard is wel druk met de Marnix FO en VSBO school. Ze hebben de veiligheidsscreening gehad en het programma is klaar, maar nu moeten de facilitaire zaken allemaal op orde gemaakt worden....  Koninklijk bezoek dus en nu echt heel dichtbij!  We houden jullie op de hoogte van alle voorbereidingen!
 

4 opmerkingen:

klarieke zei

Nederland, omdat leuk is im te lezen wat, jullie doen en plekken herken :-P

Geertrude zei

Hallo Mariette en Ard,
Ik lees jullie blog al een aardig tijdje, maar het komt er steeds niet van te reageren. Die eerste reactie bij wildvreemden is altijd een lastige ;-) Ik lees normaal vanuit Nederland, maar op dit moment vanuit Curaçao. We zijn ons op dit moment aan het oriënteren op emigratie naar Curaçao en zijn daarom de hele maand oktober op het eiland. Ik heb jullie blog trouwens ook gevonden omdat ik op zoek was naar blogs waarin geschreven werd over het gewone leven (in tegenstelling tot vakanties) op Curaçao en ik geniet van alle gezellige berichtjes.
Ik zal mijn best doen af en toe ook te reageren, want het is inderdaad een raar gevoel als je veel lezers blijkt te hebben en zelden reacties...

Anoniem zei

Nederland. Waarom, omdat het idd leuk is om te lezen over jullie dagelijks leven op mijn Dushi Korsow. En omdat je soms schrijft over het personen die ik ook nog ken, en dan zijn ze toch weer even dichtbij. En omdat dominee Vreugdenhil mij op Curaçao heeft gedoopt, mijn geboorte eiland!

Groet Tanja Lake- Scholma

Anja de Boer zei

Nou, wij lezen jullie blog al heel lang. Eerst in Nederland en nu op Curaçao. Omdat jullie zo heerlijk gezellig kunnen schrijven en gewoon omdat we inmiddels verslaafd zijn. Lieve groetjes .... dushi