maandag 28 oktober 2013

wat moet je met een giraffe

Staat er een vraag op FB (sorry voor de mensen die geen facebook hebben...), eigenlijk een raadsel. Ik kan de clou niet verklappen. Maar als je het foute antwoord geeft, moet je je profielfoto veranderen in een giraffe. Aangezien ik de vraag al niet echt snapte, heb ik er niks mee gedaan. Maar Ard zag de uitdaging wel, en die gaat nu een beetje voor gek. Als giraffe. Eén troost, onze kinderpsychiater had hem ook fout. Maar er zijn ook mensen die het goed antwoorden. Ik heb er nog eens op gestudeerd,  ik zou het niet weten. Misschien kom ik het antwoord nu wel nooit te weten....


De vraag is:
op een nacht om 3 uur in de ochtend gaat de bel en word je wakker. Onverwacht bezoek, je ouders die komen ontbijten. Je hebt in huis: aardbeiengelei,honing, wijn, brood en kaas. Wat is het eerste dat je opendoet? 

Sorry, mensen, ik weet het antwoord niet. Ga op fb en zoek de uitdaging.

Verder was het een dagje zoals gewoonlijk. Vanmorgen zijn we op tijd de deur uit gegaan. Doen we altijd wel... Maar nu wordt er aan de hoge brug gewerkt. Tot eind november (of nog langer als we pech hebben). Overigens is het wel nodig, na 1985 is er geen onderhoud meer geweest. Dan kun je maar beter niet te lang meer wachten. Zodoende is de ene helft van de weg afgesloten en kunnen we nog maar over 1 rijbaan richting Punda en over 1 rijbaan terug.


Aangezien het maandagsmiddags toch al druk is, als ik met de kleine mannen naar judo ga, dacht ik slim te zijn en gelijk de andere kant te nemen. Dus over de ring, bij Zuikertuintje langs. Maar ja, er waren meer mensen die dat plan hadden. Zo ben ik bijna een uur onderweg geweest. Hmm, hoe lossen we dat op, de komende weken?
Daarbij, er wordt op veel plaatsen aan de weg gewerkt. Daar zijn we natuurlijk met z'n allen best blij om. Want het was hard nodig. Alleen, daar heb je dan wel even last van. Laten we dan maar niet zeuren, even doorbijten en dan genieten van die mooie stukjes asfalt.
 

Ik zal wel nog eens even een klacht sturen over Dein, de wijk waar tante Erna woont. Daar heb je nog niet eens een stukje asfalt, en de onverharde weg krijgt steeds diepere kuilen, zodat je niet meer met goed fatsoen met een gewone auto daar kunt rijden. Tenslotte hebben ze ook iets gedaan met onze klacht over de weg bij de Albert Schweitzer langs... 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik weet het antwoord.. zal ik het verklappen?

Groetjes Tanja Lake- Scholma

Anoniem zei

De deur???
Gr. marry.