zondag 27 oktober 2013

grappig

Wel eens grappig, om door de ogen van iemand anders te kijken naar je eigen leven. Voor ons is het hier al gewoon en gewend. Maar nu Renske er is, kijk je toch weer even anders tegen alles aan. O ja, al die dieren en bomen en vruchten. Zo anders dan in Nederland. De leguanen die bij bosjes door de tuin scharrelen, op zoek naar water en eetbare blaadjes. Want het heeft hier al weken niet echt geregend. Dus ze komen steeds verder.
Eng? Nou nee, ze eten echt alleen maar fruit en groente. En onze mooie plantjes.... Eigenlijk hopen we op regen. Hoe meer hoe liever. Nou ja, binnen zekere grenzen. En als we mogen kiezen: dan graag 's nachts.
 

Verder, onze middagdienst. Zo anders dan de gangbare diensten in Gereformeerd Nederland. Wij zijn er aan gewend. Ook al zitten we er met een klein groepje, het is toch waardevol. We delen ook steeds meer met elkaar, want de vaste groep is wel op elkaar ingespeeld. Fijn om te merken! Dan geeft het ook niet meer als er gasten bij zitten.


Vanmorgen hing er een grijze lucht, enigszins dreigend. Maar helaas, geen druppel bij ons. Het dreef langs, we hoorden nog wat donder in de verte. Toen ging de zon weer schijnen. Ach, ook erg lekker.
Na een broodje hamburger, tussen de middag, zijn Ard, Renske en Ellen naar de baai gegaan. De jongens wilden niet mee. Gingen een balspel doen in de rooi. Doordat het zo droog is staat daar het gras en struiken best hoog. Wat er allemaal groeit weet ik niet, maar ze kwamen terug met allemaal bultjes op hun armen. Gingen spontaan onder de douche! Wow...
Ellen heeft Renske snorkelles gegeven. Het ging al snel goed en het was leuk. Nou, als je dat leuk vindt, dan hoef je je hier nooit meer te vervelen. Genoeg mooie plekken om te snorkelen.

Geen opmerkingen: