donderdag 10 oktober 2013

Feest!

Vandaag hadden we feest op Curaçao. Het feest ging niet veel verder dan dat we allemaal vrij waren. Maar toch. Voor ons hebben we er best een feestje van gemaakt. In de stad was er niet veel te doen.
We hebben eerst lekker uitgeslapen met elkaar. Toen rustig gegeten, in afdelingen... Beetje was gedraaid, bedden verschoond, dat soort dingen.
Ellen ging ijverig aan haar huiswerk, daar heb ik nog mee geholpen. Tot mijn verbazing zag ik dat ze met taal al bezig is met groep 7! Wow, dat ziet er goed uit. Lastig wel: persoonsvorm, onderwerp, enkelvoud, meervoud.
Rekenen is op niveau groep 6, maar daarvan al wel de tweede helft. Veel procenten en werken met duizendtallen en tien-duizendtallen. Af en toe heeft ze een beetje coaching nodig, maar het rekenen zelf kan ze wel. Had ik 2 jaar geleden nog niet verwacht!
Ard ging achter een bbq aan. Wij zouden zelf nog een krijgen (kopen) die gemaakt is van een oliedrum. Maar die man heeft hem nog steeds niet klaar. Nu hebben we weer één van hem te leen. Werkt ook prima, daar niet van. Als we hem niet een beetje achter de broek zitten, komt er nooit iets van.
Om een uur of 2 is Ard met Thijs en Ellen en Arjan naar de baai gegaan. Vast een plekje uitzoeken. Om 3 uur zouden David en Ellen hier zijn, met hun kinderen. Dat werd iets later, door enig oponthoud bij hun thuis. Kan gebeuren. Even goed hebben we nog een gezellige middag gehad bij de baai. Hun oudste zoon is Thijs zijn beste vriend Kiet. Hun jongste is een meisje van 3, daar zitten dan nog een jongetje en een meisje tussen. Vooral onze Ellen vond het heel leuk met die kleintjes. In het zwembad hebben ze heerlijk gespeeld met het vlot, dat Thijs gekregen had op school. Verpakkingsmateriaal van een groot beeldscherm. Zelfs dat kleinste meisje van 3 jaar kon al goed zwemmen. Ellen keek haar ogen uit! Ik ook, trouwens. Dat zwemt maar heen en weer en onder water. Je weet niet wat je ziet.
De vaders zijn later op de middag op Lionfish gaan jagen, met Arjan. De vangst was niet zo groot: 4, en daarvan zijn er zelfs nog weer 2 ontsnapt. Het is dus maar goed dat ik nog wat ander vlees had gekocht voor de barbecue...

bokkepootjes kapot maken en door het vanille-ijs husselen

wafels bakken, voor bij het ijs

verdiept in de Donald Duck

Want dat gingen we daarna nog doen. Inmiddels was het donker. Het was echt beregezellig met elkaar. We hebben heerlijk gegeten. En het toetje was echt een klapper: vanilleijs met bokkepootjes erdoorheen. Dat gaan we gauw een keer zelf maken! Mmmmmmmm.

Geen opmerkingen: