zaterdag 12 oktober 2013

Op vakantie

Zegt Thijs vanmorgen, toen we wegreden: Ik heb net zo'n gevoel of we op vakantie gaan!
We hadden dan ook wel de Pick-up helemaal volgeladen. Met z'n allen een dagje naar San Juan. Eigenlijk was dat op mijn verzoek. Ja, als we dan een dag weggaan naar een andere baai, dan vind ik persoonlijk San Juan het mooist. Zo rustig, zo relaxed. En zo mooi! Ongerept.


Gelukkig wilden de jongens ook wel mee. Thijs en Ellen waren inmiddels ook verzoend met het idee. Dus iedereen was in een vakantie-mood. Eerst lekker uitgeslapen. Uitgebreid ontbeten. Scheelt ook weer met wat je dan mee moet nemen.
Even goed was er dus nog genoeg mee te nemen: de stoeltjes van opa en oma Vreugdenhil, ideaal voor baaien waar ze geen bedjes hebben. Ard was nog zo leep om de hangmatten mee te nemen. Bij San Juan kunnen ze goed tussen de bomen hangen. Voor nog meer vakantiegevoel.
Verder hadden we de free-dive spullen mee. De koelbox en de jug. En een paar tassen met handdoeken, boeken, kleren, fototoestel, enz. enz.

Om goed 11 uur waren we er. Was er een familie-kamp. Waar we trouwens helemaal geen last van hadden. Maar die hadden daar 3 dagen met tentjes gekampeerd! Leuk.
Wij hadden de mat mee, waar de jongens eindeloos plezier mee hadden, vandaag. Wat een lol met afvalmateriaal.


Aan het begin van de middag kwamen Arko en Marieke en Bob en Annemiek. Arko en Marieke zijn vrijwilligers bij Encelia, Annemiek ook, maar die is net deze week aangekomen. En Bob werkt bij Klein-College. Bob en Arko zijn meegeweest met free-diven. Arjan ook, die is vandaag tot de bodem geweest: 13 meter! Het gaat steeds beter. Hij heeft in z'n eentje ook een grote rog gezien. Dat zijn zulke mooie beesten. Hij heeft hem mooi op een filmpje (zie facebook).

Het was de bedoeling dat je mannen met elkaar nog vis zouden vangen. O ja, want wij hadden ook nog onze leen-bbq mee. De vissen hadden er geen zin in vandaag (we missen je, Ben...). Maar aangezien er ook nog hamburgers, spareribs en marshmallows meewaren, hebben we toch de bbq nog aangemaakt. En het smaakte heerlijk.


Voor 6 uur moesten we bij de baai weg zijn, de regels zijn wat strenger geworden. Zo lagen Thijs en Ellen toch nog op tijd in bed...

En vanavond kregen we nog bezoek. Herman en Anja kwamen een bakkie halen. Toen waren onze gasten er ook net voor wat informatie over morgen. Hadden we een heel gezellige avond!!

Geen opmerkingen: